BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeral Akşener: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda benim dışımda herkes anlaşmış----

Meral Akşener: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda benim dışımda herkes anlaşmış

Meral Akşener: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda benim dışımda herkes anlaşmış
05 Mart 2023 - 18:51 www.finansgundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "6'lı Masa"nın tartışmalara neden olan toplantısını anlattı: Kılıçdaroğlu önerimi kabul etmedi, hiddetlenip ayağa kalktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin katıldığı en son 6’lı Masa toplantısına dair açıklama yaptı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından aktardı. Işık’ın Twitter paylaşımlarına göre Akşener’in ifadeleri şu şekilde:

Benim dışımda herkes anlaşmış

O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası, cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim.

Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sn Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim.

"Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz" deyince "Ben masadan kalkayım o halde" dedim. "Siz bilirsiniz" dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı.

Gazeteci Işık, yaptığı paylaşımların ardından bir düzeltme paylaşımı daha yaptı. Işık paylaşımında, Meral Akşener'in aktardığına göre, tansiyonu düşürmek isteyenler arasında sadece Ali Babacan değil Ahmet Davutoğlu'nun da olduğunu not düştü.

5'li masadan ortak açıklama

 

Paçacı: İYİ Parti masadan kalkmadı, kaldırıldı

 

Borsada 6’lı Masa depremi

 

6'lı Masa toplantısının ardından Ankara'da hareketli dakikalar

 

Destici: İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet etmek etik bir davranış olur