BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerakla beklenen TEOG sonuçları açıklandı----

Merakla beklenen TEOG sonuçları açıklandı

Merakla beklenen TEOG sonuçları açıklandı
29 Haziran 2016 - 19:25 www.finansgundem.com

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği TEOG YEP sonuçları açıklandı. Öğrenciler liselere girişte etkili olacak Yerleştirmeye Esas Puanları’nı (YEP) MEB'in sitesinden öğrenebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında düzenlenen ortak sınavlara giren 1 milyon 168 bin 48 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin, liselere yerleştirmelerinde kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanları’nı (YEP) açıkladı. Adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinden YEP’lerini öğrenebilir. MEB’den yapılan duyuruda “Bu sonuçların ardından öğrenciler, yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek” denilerek, okullarda rehberlik etmeleri maksadıyla rehber öğretmen görevlendirmesi yapıldığı belirtildi.

TERCİHLER 15-25 TEMMUZ ARASINDA
Öğrenciler, 15-25 Temmuz arasında 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacak. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrencilerin, tercihlerinde düşündükleri değişiklikleri okul müdürlüklerinde onaylama işleminden önce yapmaları gerekiyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 8 AĞUSTOS’TA
Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. Buna göre; 9-15 Ağustos, 19-23- Ağustos ve 26-31 Ağustos tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek. 5-8 Eylül arasında ise, il/ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvurularının alınacak. 9 Eylül itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)