BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurun gözü yeni dönem zam pazarlığında...----

Memurun gözü yeni dönem zam pazarlığında...

Memurun gözü yeni dönem zam pazarlığında...
19 Haziran 2017 - 12:30 www.finansgundem.com

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi, 2018-2019'da maaşlarına yapılacak zammın belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı

2010'daki referandumun ardından toplum sözleşme hakkını elde eden memurlar, gözünü ağustos ayı başında başlayacak dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmelerine çevirdi. Görüşmeler, yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasında gerçekleşecek.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi olmak üzere toplam 5 milyon 100 bin kişiyi doğrudan ilgilendiren görüşmeler, 1 Ağustos'ta başlayıp ayın sonunda tamamlanacak.

Öte yandan 2016-2017'yi kapsayan üçüncü dönem toplu sözleşmeyle kamu çalışanlarına 2016 için yüzde 6+5, 2017 için ise 3+4 zam yapılmıştı.

TALEPLER TEMMUZ'DA GÖRÜNÜR HALE GELECEK

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dördüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu sözleşme masasına taşıyacakları taleplerini netleştirme sürecinin devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Memur-Sen üyesi her sendikanın üyelerinin fikir ve önerilerini topladığını söyledi.

Üyelerinin taleplerinin tekliflere dönüştürülmesi işini disiplinli şekilde yürüttüklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki ayın ortalarında bu çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Temmuz ayı itibarıyla Kamu İşveren Heyeti'ne sunacağımız talepler daha görünür hale gelecek."

Talepleri arasında maaşlarda yapılacak artışın önemli bir yer tutacağını dile getiren Yalçın, "Türkiye'nin büyüme oranları, ekonomideki dalgalanmalar ve bunun karşısında çalışanların düştüğü eksi durumlar başta olmak üzere tüm parametreleri göz önünde bulundurarak çalışanların benimseyeceği zam teklifiyle masaya oturacağız." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)