BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurun görev harcırahı 43 TL!----

Memurun görev harcırahı 43 TL!

Memurun görev harcırahı 43 TL!
12 Kasım 2019 - 14:47 www.finansgundem.com

Memur-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul 2020 yılı için kadro derecesi 1-4 arasında olan memurlara görev harcırahı olarak 43 TL verileceğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul’un verdiği bilgilere göre 2020 yılı için kadro derecesi 1-4 arasında olan memurlara 2020 yılı için göreve çıktıklarında verilecek harcırah tutarı yüzde 8.78 zamla 43.35 TL’ye yükseldi. 

Tonbul AA muhabirine yaptığı açıklamada şöyle konuştu: Görev icabı şehir dışına çıkan bir memur günlük 40 lirayla kaç öğün yemek yiyebilecek? Ulaşımını ve konaklama ihtiyacını bu miktarla nasıl karşılayabilecek? Memur, masrafları nasıl karşılayacağına değil, işine odaklanmalı. Fakat verilen miktarları ve piyasa fiyatlarını karşılaştırdığımızda görüyoruz ki memurlar aradaki farkı bizzat cebinden ödemeye mahkum oluyor.

‘GERÇEK ŞAMPİYON BORDROLU ÇALIŞANLAR’

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “2018’de çalışanlardan ve işverenlerden alınan vergiler kıyaslandığında gerçek vergi şampiyonunun bordrolu çalışanlar olduğu görülüyor.” dedi.

Tonbul, yaptığı açıklamada, elektrik, doğal gaz, çay, şeker ve ulaşım gibi kalemlere yapılan zamları anımsatarak bu zamların yanında yapılan vergi artışların, vatandaşların sırtındaki yükü artırdığını iddia etti.

‘ALIM GÜCÜ İYİCE ZAYIFLADI’

“Gelir vergisi, emlak vergisi, KDV, ÖTV, MTV gibi birçok vergi çeşidinin memurlar olmak üzere vatandaşların alım gücünü iyice zayıflattığını” ifade eden Tonbul, şöyle konuştu:

“2018’de çalışanlardan ve işverenlerden alınan vergiler kıyaslandığında gerçek vergi şampiyonunun bordrolu çalışanlar olduğu görülüyor. Maliye, büyük şirketlerden tahsil edemediği, indirime ve yapılandırmaya götürdüğü milyarlarca liralık vergi alacağından doğan açığı ücretlilerin maaşından kapatmaya çalıştıkça vergi adaletsizliğine olan tepkiler artacak. Vergisi maaşından hatta 2,26 liralık fazla çalışma ücretinden bile doğrudan kesilen, vergi affına veya indirimine tabi tutulmayan ve devletin vergi gelirlerinde önemli payı oluşturan kamu görevlileri, ağır vergi yükünden rahatsızdır.”

‘MEMURUN MAAŞI ALIM GÜCÜNÜ YİTİRİYOR’

Yüzde 22,58 olarak açıklanan yeniden değerlendirme oranının, enflasyonun ve toplu sözleşmedeki zammın oldukça üzerinde olduğuna dikkati çeken Tonbul, şunları kaydetti:

“Açıklanan yüzde 22,58’lik yeniden değerleme oranı ve 10 aylık enflasyonun 10,59 olarak açıklanması kamu görevlilerinin toplu sözleşmede 2019 için elde ettiği 4+5’lik zammın eridiğinin tasdikidir. Her ne kadar maliye kesiminden ‘enflasyon düşüyor’ denilse de memurun aldığı maaş, enflasyon ve vergiler karşısında alım gücünü yitiriyor.

Devlet, toplu sözleşmede 2020 için kaşıkla verdiği yüzde 4+4’lük artışı, yüzde 22,58’lik yeniden değerleme oranı kepçesiyle geri almamalı.

Son 3 yıldaki enflasyonla memurun maaşı hızla erimeye devam ederken ‘memurumuzu enflasyona ezdirmedik’ söylemi gerçekliğini yitirdi.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)