BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurun enflasyon kaybı büyüyor----

Memurun enflasyon kaybı büyüyor

Memurun enflasyon kaybı büyüyor
05 Ağustos 2014 - 10:02 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında imzalanan ve 2014 ile 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme, memura büyük bir hayal kırıklığı yaşattı

Bağımsız Büro-Sen’in Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları üzerinden, memurların enflasyon farkı kayıplarına ilişkin yaptığı araştırma, müsteşar ve genel müdür gibi üst sınırdan maaş alan kamu görevlilerinin enflasyon farkı ödenmemesinden kaynaklı kaybı 258 liraya kadar ulaştı. En düşük memur aylığında ise kayıp 73 lira oldu..

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Hükümet ile yetkili sendika olan Memur Sen Konfederasyonu arasında imzalanan toplu sözleşme ile 2014 yılı için seyyanen zam pazarlığı yapılınca bu yıl memurların enflasyon farkı suya düştü.

Kamu çalışanları bu yıla kadar her sene ocak ve Temmuz aylarında iki kere zam alıyordu. Ancak memurlar bu yıl ilk defa ikinci zamdan mahrum bırakıldı. Geçen yıl ağustosta imzalanan ve 2014 ile 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede Memur-Sen’in hükümetin ‘yüzde 3+3+enflasyon farkı’ önerisi yerine 123 lira seyyanen zammı kabul etmesi memura hayal kırıklığına yaşattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)