BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurlara bir kıyak daha ortaya çıktı----

Memurlara bir kıyak daha ortaya çıktı

Memurlara bir kıyak daha ortaya çıktı
23 Eylül 2015 - 07:57 www.finansgundem.com

Memur olarak çalışıp, işçi olarak devam edenlere, emekli olurken hem işyerinden hem devletten toplu para var

Bazı çalışanların emekli olurken hem işyerinden hem de devletten toplu para alma imkanı var. Çalışma hayatına memur olarak başlayan, belirli süre çalıştıktan sonra işçi olarak çalışmaya devam eden kişiler; emekli olacakları zaman işyerinin vereceği kıdem tazminatının yanı sıra memur olarak geçirdikleri süreyi kapsayan emekli ikramiyelerini de alabiliyor. 

NASIL HESAPLANIYOR? 

Ancak emekli ikramiyesinin ödenmesinin bir şartı bulunuyor. Memuriyetten ayrılma nedeninin, kıdem tazminatı almaya hak kazanmak için gerekli nedenlerden birisi olması gerekiyor. Memuriyetten muvazzaf askerlik görevi nedeniyle ayrılan erkeklere, evlendikten sonra 1 yıl içerisinde istifa eden kadınlara ve ilk defa 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayıp bu tarihten sonra ayrılmış olanlar için 15 yıl sigortalılık süresine ve 3 bin 600 prim ödeme gün sayısına sahipken, ilk defa 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar için 25 yıl sigortalılık süresi ve 4 bin 500 prim ödeme gün sayısına sahipken istifa eden memurlara emekli ikramiyesi ödenmesi mümkün. Memur olarak geçirdiği süreler için emekli ikramiyesi talebinde bulunan kişinin parası, memuriyetten ayrıldığı tarihteki emeklilik keseneğine esas aylık tutarı ve aylık bağlanacağı tarihteki katsayılar dikkate alınarak hesaplanıyor. 

SÖZLEŞMELİYE EK ÖDEME OLACAK

Enerji-Bir-Sen Başkanı Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşmede Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) tarihinde ilk defa sözleşmeli teknik personele arazi tazminatı hakkı elde ettiklerini söyledi. Bu kazanımla araziye çıkan personelin 3 aylık yaklaşık 500 lira ücret alacağını kaydeden Tonbul, ayrıca yıllık izinlerin ertesi yıla devredilmesi, koruma güvenlik görevlileri ve sivil savunma uzmanlarının ek ödemelerinin 5 puan artırılması, baş mühendis, mühendis ve mimarların ek ödemelerinin 12 puan artırılması konularında mutabakata vardıklarını ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)