BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurlar için yeni disiplin kuralları----

Memurlar için yeni disiplin kuralları

Memurlar için yeni disiplin kuralları
01 Mayıs 2021 - 09:46 www.finansgundem.com

Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren disiplin yönetmeliği bütünüyle yenilendi

Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği'ne göre, delile dayanmayan, başvuru sahibinin ismi, imzası, adresi olmayan ihbar, şikâyetler işleme konulmayacak. Soruşturma yapılmadan ceza verilemeyecek. Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkili olacak. Memura savunma hakkı tanınmadan disiplin cezası verilemeyecek.

İTİRAZ EDİLEBİLECEK
Düzenlemeleri yapma yetkisi Meclis'te Başkanlık Divanı, MİT'te Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanlığı'nda bakan, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nda başkana ait olacak. Cumhurbaşkanı tüm kamu idarelerinde, il ve ilçe kuruluşlarında, belediye başkanları belediye ve bağlı kuruluşlarında, misyon şefleri yurtdışı teşkilatında görevli bütün memurlar hakkında disiplin amirliği yetkisini taşıyacak. Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkili olacak. Disiplin amirleri tarafından verilen cezaya karşı yapılan itirazın kabulü durumunda amirler kararı gözden geçirerek cezayı hafifletebilecek, tamamen kaldırabilecek.

Genelgede milyonlarca memuru ilgilendiren madde

2.5 milyon memuru ilgilendiriyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)