BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemurlar dikkat!----

Memurlar dikkat!

Memurlar dikkat!
05 Mart 2015 - 18:53 www.finansgundem.com

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit bugün milyonlarca memuru ilgilendiren çok önemli bir uyarıda bulundu.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Binasında basın odası açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cirit, "Bizim maaşlarımız müsteşar maaşına endeksliydi, bir çok memurun, aşağı yukarı 30 bin, Anayasa Mahkemesi iptal etti bu maaşları. İptal ettiği için yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor en geç 22 Nisan'da. Belki bununla ilgili bir torba yasa getirilmek zorunda. Yoksa maaşlar yarıya inecek" dedi.

Meclis'in 10 günlük bir çalışma takvimi olduğunu dile getiren Cirit, şunları söyledi:

"Bu 10 gün içerisinde biz nereden araya gireceğiz bakalım. 5 Nisan'dan önce Meclis kapatılabilir. Sabah Meclis Başkanı buradaydı, 10 günlük bir çalışma takvimleri var. İç Güvenlik Paketi, 132 madde olduğuna göre 10 günlük zaman tamamen alır ama bir de şey meselesi var: Bizim maaşlarımız müsteşar maaşına endeksliydi, bir çok memurun, aşağı yukarı 30 bin, Anayasa Mahkemesi iptal etti bu maaşları. İptal ettiği için yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor en geç 22 Nisan'da. Belki bununla ilgili bir torba yasa getirilmek zorunda. Yoksa maaşlar yarıya inecek. O yasa getirildiğinde biz araya girebilir miyiz bakacağız. Meclis Başkanımızın, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın, Adalet Bakanımızın bize sözü var. Bu yasa konusunda bize yardımcı olacaklarını söylediler. Bu yasa çıktığında Yargıtay 100 bin civarında dosyanın daha az geleceğini tahmin ediyoruz. Bu dosyalar da bin liralık, yani yargılama masrafına ilişkin dosyalar. Bir de hukuk dairelerinde bir ön büro kurarak, daireler arasındaki dosya transferindeki zamanlamayı, adaletteki hızı sağlayacağız. Bunları yapabilirsek Yargıtay gibi kurumlar önemli davalara bakar."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)