BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemura vergi muafiyeti: Ücretleri artırılıyor----

Memura vergi muafiyeti: Ücretleri artırılıyor

Memura vergi muafiyeti: Ücretleri artırılıyor
20 Aralık 2021 - 20:33 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara müjde: Vergi muafiyeti ile ücretlerin artmasını sağlayacağız

Asgari ücretten kaldırılması planlanan gelir ve damga vergilerinin kapsamı genişliyor. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara vergi muafiyeti müjdesi vererek, "Memurları da damga ve gelir vergisi muafiyetine dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona ermesinin ardından kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretten kaldırılması planlanan gelir ve damga vergisinin kapsamının genişletileceğini açıkladı.

MEMURLARA MÜJDE VERDİ

Memurlara vergi muafiyeti müjdesi veren Erdoğan, "Türkiye'ye geçmişte defalarca olduğu gibi küresel ekonominin yeniden yapılanma sürecinin dışında bırakacak hiçbir oyuna itibar etmedik. Bir müjde de memurlarımıza vermek istiyorum." diye konuştu.

"MEMURLARIMIZIN ÜCRETLERİNİN ARTMASINI SAĞLIYORUZ"

Memurların maaşının artacağını söyleyen Erdoğan, "Asgari ücretin gelir ve damga vergisinden muaf olması uygulamasını tüm çalışanlarımızı kapsayacak şekilde genişletmiştik. Aldığı ücret ne olursa olsun tüm çalışanların asgari ücret kadar kazancının gelir ve damga vergisinden muaf olmasını temin etmiştir. Memurlarımızın fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurdaki yükselişe karşı alınan yeni önlemler açıklandı

 

Kabine sonrası Erdoğan'dan önemli açıklamalar

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.21 Aralık 2021 00:33

    MEMURLARDAN ASGARİ ÜCRET TUTARINDA GELİR VERGİSİ ALINMAMASI MEMURLARIN MAAŞLARINI ARTTIRSA DA MEVCUT MEMUR EMEKLİLERİNİN MAAŞINI ARTTIRMAZ MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN DE İYİ BİRŞEYLER YAPILMALI ÇÜNKÜ EK ÜCRET EMEKLİ MAASINA YANSIMIYOR ÖZEL HİZMET TAZMİNATI VİLAYET MEMURLARINDA ÇOK AZ ORANDA YANSIYOR BAKANLIK MEMURLARINDA ÇOK YÜKSEK YANSIYOR