BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemur ve emekliler zam farklarını ne zaman alacak?----

Memur ve emekliler zam farklarını ne zaman alacak?

Memur ve emekliler zam farklarını ne zaman alacak?
22 Ocak 2023 - 13:25 www.finansgundem.com

15 Ocak'ta yatması planlanan memur ve emekli zamlı maaşları, teknik çalışmalar sebebiyle ertelendi. Enflasyon farkına göre zam alan memur ve emeklilerin zam farkını ne zaman alacağı konusunda AK Parti'den açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emeklilere yapılan yüzde 30'luk zam oranını açıklamasının ardından zamlı maaş farkları için tarihler merak ediliyor. 15 Ocak'ta enflasyon farkıyla birlikte yatan memur ve emekli maaşlarına kalan zam oranı yatmamıştı. AK Parti Grubu'nda Elitaş ise zamlı maaş farklarının yatırılacağı tarihle ilgili öngörüde bulundu.

Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Memurlar normal şartlarda zamlı maaşlarını 15 Ocak'ta alıyorlar. Ancak yüzde 30'luk zamma ilişkin teknik çalışmaların devam etmesi nedeniyle zamlı maaşlar 15 Ocak'a yetişmedi.

Memurlar ve memur emeklileri 15 Ocak'ta toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48 oranında zamlı maaş alacaklar. Ek zam farkının ise 28 Ocak tarihine kadar yatırılması bekleniyor.

AK Parti'den zam farklarıyla ilgili açıklama

AK Parti Grubu'nda sözleşmeli personel ile ilgili açıklama yapan Elitaş memur ve emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşlarının ne zaman yatacağıyla ilgili "Birkaç gün gecikmeyle olur" ifadelerini kullandı.

Elitaş, memurların 15 Ocak'ta maaşlarını yüzde 16.48 zamlı alacağını, birkaç gün sonra da kalan 13.52 puanlık kısmın hesaplara yatırılacağını kaydetti. Elitaş, "Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" dedi.

Buna göre; Memur ve emekli maaş farklarının 23-27 Ocak 2023 tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor.

SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşı ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-kur emeklileri içinse durum farklı. Emekliler ocak zammını ödemelerini 17-28 Ocak tarihlerinde alacak. Emeklilerin yüzde 30'luk zammı alması mümkün.

Bazı memurlara çifte zam: Kim, ne kadar alacak?

 

Memur ve emeklilere yüzde 30 zam Resmi Gazete'de

 

SGK emekli maaşı hesaplama: Sistem erişime açıldı!

 

Ek ödeme sonrası emekli maaşları ne oldu?

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Semih22 Ocak 2023 23:45

    Yeni para basmalari gerekiyorki odesinler. Matbaa yetisemiyor olsa gerek. Eyt de ondan yasalasmadi. Paralar digital olarak yatsada halk in alabilmesi icin atm ye para lazim. Banka lar merkez bankasina merkez bankasi banknot matbasina bakiyor anliycaginiz.

  • İbrahim Özbay22 Ocak 2023 22:35

    Hayat pahalılığı ve derin yoksulluk halkı iyice bunalttı. Verdikleri zam çok yetersiz. Ev kirası, doğalgaz, elektrik vs. Mutfak için para kalmıyor. 4500 kira, doğalgaz 1150 ve elektrik 350₺. Bana kalan ise 1500₺ daha su, telefon, hani gıda? Ülkeyi mahfettiler. 

  • Kamil SÖNMEZ22 Ocak 2023 21:33

    Yeni ay geldi. Hala emeklilerin zam farklarını yatırmadılar. Her konuda başarısızlar. Göle su gelene kadar kurbağanın karnı patlayacak. Bütün bunların hesabını sandıkta soracağız inşallah.