BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMemur-Sen : Gezi için iş bırakmak yasal değil----

Memur-Sen : Gezi için iş bırakmak yasal değil

Memur-Sen : Gezi için iş bırakmak yasal değil
17 Haziran 2013 - 15:10 www.finansgundem.com

KESK, DİSK, Türkiye Tabipler Odası gibi sendikaların Gezi için iş bırakması sonrası Memur-Sen'den bir açıklama geldi

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla ağırlık kısmı kamu çalışanlarından olan KESK, DİSK, Türkiye Tabipler Odası gibi sendika ve meslek örgütleri greve gitme kararı aldı.
Eylem ve grev kararını değerlendiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, sendikal eylemlerin, konfederasyon üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için kullanılması gerektiğini vurguladı. Kaya, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, hukuk düzeninin sendikalara tanıdığı birtakım hak ve kazanımların amaç dışı kullanılmasının, üyelerin menfaatlerine zarar vereceğine işaret etti. Kaya, "İdeolojik grupların marjinal talepleri için sendikayı bir eylem aracı olarak kullanamayız. Böyle bir adımın atılmasının grev hakkını sulandıracağını düşünüyorum." dedi.
Günay Kaya, sendikal eylemlerin, konfederasyon üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için kullanılması gerektiğini dile getirdi. Hukuk düzeninin sendikalara tanıdığı birtakım hak ve kazanımların amaç dışı kullanılmasının, üyelerin menfaatlerine zarar vereceğine işaret eden Kaya, "İdeolojik grupların marjinal talepleri için sendikayı bir eylem aracı olarak kullanamayız. Böyle bir adımın atılması, grev hakkını sulandıracağını düşünüyorum. Akla gelen konularda grev kararı almak meşru değil." değerlendirmesini yaptı.
Toplu pazarlık süreci olmadığı için yapılan greve katılan memurların ise ciddi sıkıntı yaşayabileceği uyarısında bulunan Kaya, çatışmacı ortamlarda hukuk düzeninin sendikal tarafa tanıdığı yetkinin, park için kullanılamayacağına dikkat çekerek, "Buradaki amaç ideolojiktir. Çevreci eylem bitmiştir. Burada radikal grupların, dayatması söz konusu. Bu dayatmalar için grev bir hak olarak değerlendirilemez." diye konuştu.
İŞ BIRAKMA YA DA GREVE GİTME HAKLARI BULUNMUYOR
Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla ağırlık kısmı KESK, DİSK, Türkiye Tabipler Odası gibi kamu çalışanlarında olan sendika ve meslek örgütleri, greve gitme kararı aldı. Ancak söz konusu meslek gruplarının yasal olarak grev yapmaları mümkün değil. Zira 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na göre kamu çalışanlarının iş bırakma ya da greve gitme hakkı bulunmuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)