BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMemur emeklilerinin zam farkları 28 Temmuz'da----

Memur emeklilerinin zam farkları 28 Temmuz'da

Memur emeklilerinin zam farkları 28 Temmuz'da
25 Temmuz 2022 - 08:18 www.finansgundem.com

2 milyondan fazla memur emeklisi, bayramdan önce almak için umutlandıkları maaş zammı farklarına nihayet kavuşuyor. Farklar 28 Temmuz'da hesaplara yatıyor


Yaklaşık 2 milyon 391 bin memur emeklisi, dul ve yetim temmuz zammı ile enflasyon farkından oluşan zam farkına nihayet kavuşuyor. Kurban Bayramı öncesinde ödeneceği söylenerek büyük bir beklenti yaratılmasına rağmen yaklaşık bir aylık dönemi zamsız geçirmek zorunda bırakılan memur emeklilerine hak ettikleri zam farklarının 28 Temmuz Perşembe günü ödeneceği öğrenildi. Erdoğan Süzer'in Sözcü'deki haberinde kaynak gösterilen Çalışma Bakanlığı yetkilileri, “Fark ödemesi için çalışmalar sürüyor. Belki bir gün önce, belki bir gün sonra olur ama biz 28 Temmuz gibi ödemiş olacağımızı öngörüyoruz” dedi.

ÖDEMELER 3 FARKLI DÖNEMDE

Memur, memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde yapılıyor. Devlet memurları maaşlarını her ayın 15'inde alıyor. Memur emeklileriyle dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştiriliyor. Bu dönemlerde yapılan ödemeler ise sicil numaralarına göre ayın 1'i ile 5'i arasında hesaplara yatıyor. Eski ismi SSK ve Bağ-Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine sicil numaralarına göre her ayın 18 ile 24'ü arasında kalan 7 güne dağıtılarak ödeniyor.

Bayram öncesi başlandı

Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle memurların maaş ödemesi öne çekilerek 8 Temmuz'da yapıldı. Böylece memurlar bayram öncesinde yüzde 41.69 zam ve enflasyon farkının da eklendiği yeni zamlı maaşlarına kavuşmuş oldular. İşçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıkları da yüzde 42.35'lik TÜFE farkı eklenerek 18 Temmuz'dan itibaren ödenmeye başlandı. Zamma bir tek memur emeklileri kavuşamadı.

Memur emeklisi hüsrana uğradı

Memur emeklilerinin aylıkları her ayın 1'ile 5'i arasında ödeniyor. Normalde her 6 ayda bir memur emeklileri enflasyon açıklanmadan önce aylıklarını alıyor, zam farkları ise her yıl ocak ve temmuz aylarının 27-28'inci gününde ödeniyordu. Bu yıl farkların bayramdan önce ödeneceğine ilişkin açıklamalar yapılınca memur emeklilerinde büyük bir beklenti oluştu. Temmuz'un 1'i ila 5'inde aylıklarını zamsız alan emekliler bayramda bekledikleri zam farklarını alamayınca büyük bir hüsran yaşadı.

Bakanlıktan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan kişilerin aylıklarında oluşan fark tutarlarının, 28 Temmuz 2022 tarihinde ödeneceğine dair açıklama yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2 milyon 385 bin 799 kişiyi ilgilendiren emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylıklarında oluşan fark ödemelerine ilişkin, "5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 385 bin 799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2022 tarihinde ödenecektir. Buna göre; aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını 3'er aylıklar halinde almakta olanlardan 1'inci grupta mayıs- haziran- temmuz döneminde aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında, 2'nci grupta haziran- temmuz- ağustos döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında, 3'üncü grupta temmuz- ağustos- eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 6 milyar 447 milyon 227 bin 858,02 TL'dir" denildi.

Erdoğan'dan maaşlara yıl sonunda yeni düzenleme sinyali

 

Memur maaş zamları için 'yanlış hesaplanıyor' iddiası

 

Sosyal destek maaşları da zamlandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)