BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMemduh Ün'ün vasiyeti açıklandı----

Memduh Ün'ün vasiyeti açıklandı

Memduh Ün'ün vasiyeti açıklandı
24 Mart 2016 - 09:26 www.finansgundem.com

Türk sinemasının ünlü yönetmeni Memduh Ün'ün vasiyeti, taraflara okundu. Memduh Ün, 56 yıllık hayat arkadaşı Fatma Girik'e kitaplarını bıraktı.

Bodrum Adliyesi 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde okunan vasiyete Fatma Girik'le birlikte oğlu ve kızı Murat ve Sevda Ün, Aynur Gültekin, Hüseyin Ünlü ve Ahu Turanlı da katıldı.

Sinema sanatçısı Fatma Girik, 56 yıllık hayat arkadaşı Ün'ün vasiyetinde kitaplarını ve bilgisayarını bıraktı. 95 yaşında Bodrum'da vefat eden Ün'ün hayat arkadaşı Fatma Girik, Ün'ün kitaplarını Mimar Sinan Üniversitesi'ne bağışladı. Girik, Ün'ün kişisel bilgisayarını bir çocuğa bağışladığını açıkladı. Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatma Girik, Ün'ün kitaplarını Mimar Sinan Üniversitesi'ne bağışladığını, bilgisayarını ise okula giden bir çocuğa verdiğini ifade ederek, "Hem kitapları ve hem de evde kullandığı bilgisayarını bana bağışlamış. Vasiyetname açılınca öğrendik. Ben o kitapları kolileyerek Mimar Sinan Üniversitesi'nden bir profesör hanım var Alev hanım o geldi, onla aldık okula bağışladık. Bilgisayarını okula giden bir çocuğa bağışladık. Kıyafetlerini ve diğer eşyalarını torunu ve daha başka ihtiyacı olan insanların hepsine dağıttık" diye konuştu.

"PARA VE KİTAPLAR VAR"

Girik'in avukatı Hüsnü Özçetin ise "Memduh Ün'ün bıraktığı vasiyetin açılması davasıydı. Kimse itiraz etmedi. Yakınları, arkadaşları ve dostlarına çeşitli şeyler bıraktı. Miras içinde bir miktar para ve kitaplar var. Manevi bıraktıklarının gereğini Fatma Girik yaptı" dedi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)