BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMelih Gökçek mal varlığını açıkladı----

Melih Gökçek mal varlığını açıkladı

Melih Gökçek mal varlığını açıkladı
15 Aralık 2019 - 10:21 www.finansgundem.com

Görevinden istifa ederek ayrılan Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya üzerinden mal varlığını açıkladı

Eski bakan Gürcan Dağdaş’a açtığı davada mal beyanı istenen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mal varlığını Twitter’dan açıkladı: Vakıflar Bankası Tunalı Hilmi Şubesi’nde 13 bin 656 TL, Ziraat Bankası Ankara Şubesi’nde 78 bin 635 TL, 2 bin Euro, 500 dolar. Ankara’da iki taşınmaz. (Çankaya’da iki parselde kat irtifakı konut, Pursaklar’da altı parsel çatı aralıklı konut.) Gökçek konuyla ilgili de özetle şunları söyledi:

“Gürcan Dağdaş. Bir zamanların Refahlı bakanı. Bana Twitter’dan çok ağır hakaretler yaptı. Kendisi hakkında tazminat davası açtım. İlk celse öncesi 27. Asliye hâkimi mahkemenin 19 Nisan 2019 tarihli Tensip Tutanağı’nın 10. Maddesi’nde, ‘Davacı Melih Gökçek’in sosyal ve ekonomik durumu belli olduğundan ve istenilen miktar dikkate alındığından davacı hakkında sosyal ve ekonomik araştırma yapılmasına yer olmadığı’ tarzında bir karar aldı. Ancak ilk mahkemede Gürcan Dağdaş’ın müracaatı üzerine hâkim; “Tapuya ve bankalara müzekkere yazılarak davacı Melih Gökçek’in, ilk belediye başkanı seçildikten (27 Mart 1994) sonraki taşınmazların, üzerine kayıtlı tapu kayıtlarının sorulmasına, davacının ilk belediye başkanı seçildiği dönemde bildirdiği mal beyanının istenmesine’ karar verdi. Adliye tarihinde bir tazminat davasında böyle bir karar ilkti.

AVUKATIM TESLİM ETTİ

Tazminat davalarına giren herkes bilir ki polis marifetiyle kişilerin sadece ‘ekonomik ve sosyal durum inceleme evrakı’ istenir. Hâkime mal beyanımı bizzat avukatım teslim etti. Ancak hakim o kadar süratli davranmıştı ki daha birinci gün bütün evrakları getirtmişti. Hâkimin bu davranışı bizde ön yargı fikrini oluşturdu. Bu sırada hâkimin oğlunun benim açık bir siyasi düşmanımın oğlunun yanında çalıştığı ifşa edildi. Bunun üzerine avukatım Mehmet Ali Alan,  taraf tuttuğu konusunda şüpheye düşüldüğünü öne sürdü ve hâkimin bu davadan çekilmesini istedi.

YENİ DAVA AÇTIM

Yasaya göre, hakimi çekilmeye davet, hakimin reddi hükmündedir ve mal varlığı davasına bakan hâkim dün (cuma) görevden çekildi. Ancak Gürcan Dağdaş algı yönetimine devam etti ve şöyle bir Tweet attı; ‘Vicdanlı insanlara duyurumdur! Melih Gökçek’in bana açtığı hakaret davasında, mal varlığının araştırılması kararını veren hakim, bugün davadan alındı. Dava başka hâkime verildi.’ Oysa hâkim görevden alınmamış, kendi davadan çekilmek zorunda kalmıştı. Şimdi avukatım Dağdaş hakkında 50 bin liralık yeni bir tazminat davası açtı.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)