BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMelek yatırımcılığa tam destek----

Melek yatırımcılığa tam destek

Melek yatırımcılığa tam destek
02 Şubat 2016 - 07:10 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, melek yatırımcılığa destek hakkında bilgi verdi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, melek yatırımcılığa destekte Türkiye’nin, birçok gelişmiş ülke arasında ilk sırada yer aldığını açıkladı.

Şimşek, “Henüz yeni bir sistem olmasına rağmen Türkiye bu alana verdiği destekle süper lige girdi” dedi.  Türkiye’de melek yatırımcılığı teşvik etmek için Bireysel Katılım Sermayesi mevzuatını çıkardıklarını anlatan Şimşek, başlangıç aşamasındaki girişimcilerin en önemli sorun olarak gördükleri finansmana erişimdeki sıkıntılarını giderecek önemli adımlar attıkları söyledi. 
 
Girişimcilerle şirkete sermaye koymak suretiyle ortaklık kuran melek yatırımcıların koydukları sermayenin yüzde 75’inin veya tamamının gelir vergisi matrahından düşürülmesi imkanını sağladıklarını ifade eden Şimşek, Türkiye’nin melek yatırımcılıkla son iki yıldır tanışmış olmasına rağmen, sisteme devletin verdiği  destekte birçok gelişmiş ülke arasında ilk sıraya yükseldiğini vurguladı. 

Şimşek, melek yatırımcılığa sağlanan destekle, Türkiye’nin İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Singapur, İsrail ve  ABD’nin çeşitli eyaletlerini geride bıraktığını bildirdi.
 
Yeni fonlar devrede

Şimşek, Türkiye’de sadece 2 yıldır uygulamada olan sistemde beklenenin  üzerinde bir ivme kaydedildiğini anlattı. Şimşek, melek yatırımcılığı desteklemek adına bu sene Avrupa Yatırım Fonu ile ortak yatırım  fonunu da devreye sokacaklarını belirtti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)