BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMeksika’da Aztek Sarayı’nın kalıntıları bulundu----

Meksika’da Aztek Sarayı’nın kalıntıları bulundu

Meksika’da Aztek Sarayı’nın kalıntıları bulundu
14 Temmuz 2020 - 14:56 www.finansgundem.com

Meksika’da Aztek hükümdarı Axayacatl’a ait olan ve daha sonra İspanyol istilacı Hernan Cortes’in evi haline gelen eski bir sarayın kalıntılarını bulundu.

Meksika’nın başkenti Meksiko'daki Monte de Piedad adlı tarihi bir binadaki onarım çalışmaları sırasında şaşırtıcı bir keşif yapıldı.

Meksika Kültür Bakanlığı, Aztek İmparatoru Axayacatl'ın sarayına ait kalıntıların bulunduğunu açıkladı. Aztek İmparatorluğu'nun son yöneticilerinden biri olan Montezuma'nın babası Axayacatl, 1469-1481 yılları arasında hüküm sürmüştü.

Kazılar sırasında İspanyol istilacı Hernan Cortes'in emriyle sarayın bulunduğu yerde inşa edilen eve ait kalıntılar da bulundu.

Aztek İmparatorluğu'nun çökmesinden sonra saraydan kalan malzemeler kullanılarak inşa edilen ev, Cortes’i bir süre ağırlamıştı. Bölgeye ilk olarak 1521’de gelen Cortes, Azteklerin başkenti Tenochtitlan’ı yerle bir etmiş ve yerli halkı katletmişti. Cortes’in gelişi Azteklerin sonunu hızlandırmıştı.

Arkeologlar, keşfedilen kalıntıların Meksika ve İspanya ilişkilerine yeni bir bakış açısı getireceğini ve geçmişten günümüze gelişen olaylara ışık tutacağını açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)