BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeksika'da askerler, uyuşturucu kartellerine bilgi satmış!----

Meksika'da askerler, uyuşturucu kartellerine bilgi satmış!

Meksika'da askerler, uyuşturucu kartellerine bilgi satmış!
13 Ekim 2022 - 10:28 www.finansgundem.com

Suç oranlarının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alan Meksika'da aralarında albayların da olduğu askerlerin, uyuşturucu kartellerine bilgi ve mühimmat sattığı ortaya çıktı.


Meksika'da ordunun uyuşturucu kartelleriyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Guacamaya adlı hacker grubunun sızdırdığı yazışmalarda, Meksika ordusunun uyuşturucu kartellerine mühimmat ve rakip karteller ya da devlet yetkilileriyle ilgili bilgi sattığı görüldü. Askerler, çetelere koruma hizmeti bile vermiş.

Meksika Savunma Bakanlığı'na eylül sonu düzenlenen siber saldırı sonucunda, çoğu e-postalardan oluşan yaklaşık 4 milyon gizli yazışma ortaya çıkmıştı.

1300 dolardan 70 el bombası satılmaya çalışılmış

Hackerların 8 Kasım'da yayımladığı 31 Mayıs 2019 tarihli e-postada, ordudan bir yetkilinin adı açıklanmayan bir uyuşturucu karteline tanesi yaklaşık 1300 dolardan 70 el bombası satmaya çalıştığı görüldü. 8 el bombasının Atlacomulco bölgesinde kartel üyesine satıldığı bildirildi.

Savcıya suikast planının bilgileri verilmiş

23 Haziran 2019 tarihli yazışmadaysa, "Nuevo Comandante" adıyla anılan bir albayın, çete üyelerine 2 bin AK-74 mermisiyle 5 bin R-15 mermisi sattığı görüldü. E-postalarda aynı albayın, ismi açıklanmayan bir uyuşturucu karteline, suikast düzenlemeyi planladıkları bir savcının bilgilerini verdiği de ortaya çıktı.

Bazı kartel üyelerine koruma sağlanmış

Ayrıca ordu içindeki "ani müdahale ekibinden" bazı kişilerin, ülkenin en hızlı büyüyen çetelerinden Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) üyelerine koruma sağladığı da ileri sürüldü.

Meksika'da 6 Haziran'da yapılan seçimlerde seçilen Sinaloa ve Potos eyaletlerinin valileri ile Temsilciler Meclisi'ne seçilen 3 üyenin uyuşturucu kartelleri ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

Meksika'da silahlı saldırı: Belediye başkanı hayatını kaybetti

Orlene Kasırgası Meksika'yı vurdu

Meksika Merkez Bankası’ndan 3. kez 75 baz puanlık faiz artışı

Meksika'da 600 milyar dolarlık maden

Meksika'da 6,8 büyüklüğünde deprem

Meksika'daki deprem böyle görüntülendi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)