BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMehmet Şimşek'ten Megabank açıklaması----

Mehmet Şimşek'ten Megabank açıklaması

Mehmet Şimşek'ten Megabank açıklaması
24 Aralık 2015 - 16:17 www.finansgundem.com

Şimşek, Türkiye, Endonezya ve İslam Kalkınma Bankası'nın üçlü olarak geliştirmeyi planladığı Megabank ve katılım bankaları için açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bankacılık sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
 
Habertürk'te yer alan habere göre Şimşek, iki kamu bankasının katılım bankası kurması ile ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, bu konuda önemli bir aksama olmadığını söyledi.
 
Vakıfbank'ın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kontrolündeki hisselerinin Hazine'ye devri ile ilgili hazırlanan tasarının zaman yetmediği için hayata geçirilemediğini belirterek, Vakıflardan sorumlu başbakan yardımcısı ile bu konuyu önümüzdeki dönemde ele alacaklarını kaydetti.
 
Şimşek, Rusya ile yaşanan sorun kapsamında şu ana kadar Rusya'daki Türk bankalarıyla ilgili olağanüstü bir durum olmadığını, Türk bankalarını ve başka bankaları içeren denetimler olduğunu ama Türkiye'ye özgü bir durum bulunmadığını kaydetti.
 
Şimşek, "Bize ulaşan onların oradaki faaliyetlerini ciddi şekilde etkileyecek herhangi bir durdum söz konusu değil, zaten olmayacağını da ümit ediyoruz" dedi.
 
Türkiye, Endonezya ve İslam Kalkınma Bankası'nın üçlü olarak geliştirmeyi planladığı ve "tüm katılım bankalarının Merkez Bankası" olarak tanımlanan Megabank'ın kurulması konusunda Şimşek, çalışmaların sürdüğünü kaydederek, "Endonezya da orada olması şartıyla 300 milyon dolar koyacağı şartını ifade etti. Dolayısıyla Türkiye merkezin burada olmasını onlar da orada olmasını istiyor. Bizim de oturup yeniden durumu değerlendirmemiz lazım" dedi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Boliboncks27 Aralık 2015 13:22

    Isten cikarim yapicaklardi vazgectiler yani banka kendi kendine batsin diyorlar. Bcalisanlarin ahini aliyorsunuz yazik.

  • emin guney26 Aralık 2015 12:04

    Doymadılar, yeni vurgunlara yelken açıyorlar akılları sıra...

  • rambo25 Aralık 2015 13:55

    bank asya yı bir an önce ya devredin ya da satın yazık bunca çalışana yazın bunca yatırımcıya. Gün geçtikçe banka eriyor yatırımcı rezil oldu

  • merkez 24 Aralık 2015 17:28

    Endonezya akilli , merkez burda olursa , banka mudurunun evinde ayakkabi kutularinda 4.5milyon dolar cikar , bu adamlarin paralar burda batik sirketlere komisyonlu kredi olur..sonra bir bakmissin krediler ucmussss...