BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek'ten flaş vergi açıklaması----

Mehmet Şimşek'ten flaş vergi açıklaması

Mehmet Şimşek'ten flaş vergi açıklaması
19 Aralık 2014 - 21:42 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:"Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergiyi tabana yayarak birtakım istisnaları ve imtiyazları kaldırarak vergilendirilmemiş bazı alanları, mesela şehir rantları gibi, vergilendirerek kamu gelirlerini artıracağız" dedi.

Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Gelirlerin kalitesini artırma, harcamaları rasyonelleştirme ve kayıt dışı ile mücadele olarak üç temel alanları bulunduğunu belirten Şimşek, "Gelirin kalitesini artırmaktan kastımız şu; biz vergiyi tabana yayarak birtakım istisnaları ve imtiyazları kaldırarak vergilendirilmemiş bazı alanları, mesela şehir rantları gibi, vergilendirerek tabi ki bu reformun uygulanmasıyla birlikte kamu gelirlerini artıracağız" diye konuştu.

"Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek"
Şimşek, şöyle devam etti:

"Bir de lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek. Zaten biliyorsunuz son yıllarda motor hacmi büyük olan taşıtlara biz getirdik. Bunun benzeri diğer alanlarda da çalışmalar yapılacak. Dolayısıyla yakın dönemde biliyorsunuz, değerli taşlar üzerinde daha önce ÖTV vardı ve çok sınırlı bir gelir elde ediliyordu ama şimdi KDV'yi getirdik. Dolayısıyla bu türden düzenlemeler diye bakmak lazım. O çerçevede görmek gerekiyor?"

IMF ile ilgili soruları yanıtlayan Şimşek, geçen yıl Mayıs ayı itibariyle Türkiye'nin IMF'ye herhangi bir borcu kalmadığını ifade etti.

Şimşek, "IMF'ye biz henüz borç vermedik. O G20 toplantılarında ben de vardım. IMF'nin bu yönde genel anlamda bir talebi oldu. Biz de kendilerine olumlu yaklaşacağımızı, bunun için 5 milyar dolar ayıracağımızı da söyledik ama henüz bizden o borcu almadılar. Ama verebiliriz" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)