BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek'in Mardinli hali----

Mehmet Şimşek'in Mardinli hali

Mehmet Şimşek'in Mardinli hali
24 Mart 2014 - 22:14 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulundu, emeklilerin dertlerini dinledi

Batman'ın Gercüş ilçesinde dnyaya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesinde esnaf ziyariti yaptı, puşi takıp halkın sorularını yahıtladı. Şimşek, Çözüm Süreci ile bölgeye daha fazla yatırımların geleceğini belirterek "Çözüm süreci demek geçmişte terörle mücadeleye ayrılan 350 milyar doların artık millete hizmet olarak gitmesi demek" dedi.

Bakan Şimşek, Mardin'de Cumhuriyet Meydanı'nda esnafı ziyaret etti. Esnaf ile Kürtçe, Arapça ve Türkçe sohbet eden Bakan Şimşek, bir esnafın hediye ettiği puşiyi kafasına bağladı.

Kendisinin emekli olduğunu ve iş yeri açtığını, bu nedenle maaşından kesinti yapıldığını bildiren ve Güneydoğu'daki yatırımcılara kolaylık sağlanması talebinde bulunan bir esnafa Şimşek, "Güneydoğu'da 100 liralık yatırım yapan iş adamına biz 116 lira destek veriyoruz. Bugün hiç kimse, babası dahil bu desteği vermez" dedi.

Bütün dünyada emeklilik yaşının 60 ve 65 arasında olduğunu, ayrıca emeklilerin tekrar çalışmaya dönmediğini belirten Bakan Şimşek, "Türkiye'de SGK'ya emeklilerin maaşının ödenmesi için yılda 77 katrilyon lira veriyoruz" dedi.

Türkiye'de alınan primler ile ödenen maaşlarının birbirini tutmadığını ifade eden Şimşek şöyle konuştu:

"Dünyanın bütün ülkelerinde insanlar emekli olduktan sonra işe dönmüyor. Dönerlerse vergilerini ödüyorlar. Hatta Danimarka ve Almanya'da emeklilerden de vergi alınıyor, dönüp çalışmasalar da. 1990'lı yılların başında Türkiye'de sosyal güvenlik sistemi başa baş gidiyorken, fazla veriyorken, maalesef o günün popülist siyasetçileri sayesinde bugün SGK yılda 77 katrilyon lirayı bütçeden alıyor. Emekli maşını ödesin diye. Çünkü aldığım primler ile ödediğim maaşlar birini tutmuyor."

Kentte yabancı turistlerle de İngilizce sohbet eden Bakan Şimşek daha sonra, Mardin'de tarihi sokakları gezdi.

Buradan Yeniyol'da Seçim Koordinasyon Merkezi'ne geçen Bakan Şimşek, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Mardin Milletvekilleri ve Belediye Başkan adayları ile birlikte vatandaşlara seslendi.

Son 11 yıldır siyasi istikrar ve reformlar sayesinde Türkiye'nin ilerleme kaydettiğini ifade eden Şimşek şunları söyledi:

" AK Parti son 11 yıldır yasaklar ile mücadele etti ve başarılı oldu. Eğer ben bugün size burada Kürtçe hitap edebiliyorsam bu AK Parti sayesindedir. Ben 15 yıl önce ülkemizin herhangi bir yerinde Kürtçe konuşsaydım benim hakkımda soruşturma açılırdı, muhtemelen de hapse gönderirlerdi. AK Parti bugün bu yasaklar ile mücadele etmiş ve başarılı olmuştur. BDP bunun istismarını yapıyor. Biz ise temel hak ve özgürlükleri, demokrasinin standartlarını iyileştiriyoruz. Mükemmel değiliz ama çok mesafe kat ettik."

Çözüm Süreci

Türkiye'nin Çözüm Süreci ile önemli bir ivme yakaladığını belirten Bakan Şimşek, çözüm sürecinin başarıya ulaşması ve devamı için güçlü bir siyasi iradeye ve istikrara gerek duyulduğunu söyledi. Türkiye'nin AK Parti ile bir çok yasakçı zihniyete son verildiğine, ilk etapta bölgede olağan üstü halin kaldırıldığına işaret eden Şimşek, bu çalışmaların BDP tarafından istismar edildiğini söyledi.

Şimşek "BDP bu işin istismarını yapıyor. BDP diyor ki (biz mücadele ettik ve hakları aldık). Doğru değil değerli kardeşlerim. Bizim zaten programlarımızda olan şeyler. 2002 yılında Mardin'de OHAL, askeri yönetim, yol kontrolleri var mıydı ? Vardı. Peki o dönemde BDP'nin bir mücadelesi var mıydı ? Yok. AK Parti iktidar oluyor, 10 gün içerisinde OHAL'i kaldırıyor" diye konuştu.

Bölgede oluşun huzur ve güvenli ortam ile yatırımların arttığını, çözüm sürecinin başarısıyla yatırımların daha da artacağını kaydeden Bakan Şimşek "Bu bölgede huzur olması lazım. Çözüm sürecinin başarılı olması lazım. Çözüm süreci demek, geçmişte terörle mücadeleye ayrılan 350 milyar doların artık millete hizmet olarak gitmesi demek" ifadesini kullandı.

 17 Aralık Operasyonu

Bakan Şimşek, Türkiye'de 17 aralık operasyonunda, yolsuzluk adı altında siyasi motivasyonlar ile milli iradeye bir darbe yapılmak istendiğini öne sürdü. İngiltere merkezli Uluslararası Şeffaflık Örgütüne göre Türkiye'nin 124 ülkeden daha şeffaf, daha hesap verebilir, yolsuzluğun az olduğu bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Şimşek şunları söyledi:

"Uluslararası Şeffaflık Örgütü bütün dünyadaki ülkelerin yolsuzluk karnesini çıkarıyor. Yani ülkeleri sıralıyor. Hangi ülke yolsuzlukta ileride, hangisi geride, hangi ülke daha şeffaf, hangi ülkede daha çok yolsuzluk var. 2002 yılında  AK Parti'den önce Uluslararası Şeffaflık örgütüne göre Türkiye 102 ülke arasında 75. sırada. Yani Türkiye sondan 37. ülke. Yani Türkiye yolsuzluk algısının en yüksek olduğu yüzde 30'luk birimin içinde. Peki 2013'te nasıl ? Türkiye uluslararası yolsuzluk algı endeksinde 177 ülke arasında 53. sıraya yükselmiş. Yani ne demek biliyor musunuz; Türkiye 124 ülkeden daha şeffaf, daha hesap verebilir, yolsuzluğun az olduğu bir ülke. 17 Aralık siyasi motivasyonlar ile yapılmış milli iradeye bir darbedir. Eğer konu yolsuzlukla mücadele olsaydı en ön saflarda AK Parti'yi bulurdunuz."

Eski Mardin Bağımsız Milletvekili ve iş adamı Süleyman Bölünmez de Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelerek AK Parti'ye destek verdi.

Bakan Şimşek, daha sonra Diyarbakır'a hareket etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)