BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMehmet Şimşek: Önceliğimiz güvenilir bir program tasarlamak----

Mehmet Şimşek: Önceliğimiz güvenilir bir program tasarlamak

Mehmet Şimşek: Önceliğimiz güvenilir bir program tasarlamak
07 Haziran 2023 - 18:23 www.finansgundem.com

Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Daha zengin ve dirençli bir Türkiye yaratmak için takip edeceğimiz prensipler şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 ayrı açıklamada bulundu. Beş yıllık bir aranın ardından, Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamanın onur ve ayrıcalığını yaşadığını belirten Bakan Şimşek bu görevle halka hizmet etme sorumluluğunu kendisine verdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müteşekkir olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Daha zengin ve dirençli bir Türkiye yaratmak için takip edeceğimiz prensipler şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.

Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurala dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.

Kestirmeler veya hızlı düzeltmeler olmasa da, tecrübe, bilgi ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engelleri aşmamızda yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program oluşturmaktır."

"BİRAZ SABIR VE ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Şimşek, İngilizce açıklamasının ardından bir de Türkçe paylaşımda bulundu.

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevimize başlamış bulunmaktayız, Allah utandırmasın. Hükümetimizin üstesindesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Plan ve program dahilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedeflerimize inşallah herkesin desteğini alarak ulaşacağız. Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var.

Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz.

TL'deki sert düşüşün perde arkası

 

Türkiye'nin altın rezervi düşüşe geçti

 

Nebati'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması

 

Societe Generale'den Şimşek sonrası faiz tahmini

 

Şimşek 'Müthiş Türk Kızı' ile görüştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fhr07 Haziran 2023 22:35

    Rasyonel gerçeklik asgari ücretin 460 dolar değil 360 dolar olmasıdır demek ki dolar o kadar artacak..oda doların 29 tl olması demektir.ytd.

  • Mr08 Haziran 2023 07:49

    Enflansyon yüzde üçyüz olmuş doların gerçek değeri alım gücü itibari elli ve üstü ytd.