BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek EKK'nin başkanı----

Mehmet Şimşek EKK'nin başkanı

Mehmet Şimşek EKK'nin başkanı
04 Aralık 2015 - 06:17 www.finansgundem.com

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlık edecek

64. hükümette kurullarda hangi bakanların görev yapacağı belli oldu. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) başkanlığına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek getirildi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan da EKK üyesi oldu.

EKK’nın diğer üye bakanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan oluştu. Şimşek, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu’nun da başkanlığını yapacak. 

BAŞBAKAN OLMADIĞINDA ŞİMŞEK

Kurullarda görev yapacak hükümet üyeleri dün yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile belirlendi. Resmi Gazete’te yayımlanan genelgeye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık edeceği Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım üye olarak bulunacak.
Başbakan Davutoğlu’nun bulunmadığı toplantılarda kurula, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlık edecek. Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanacak Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) üyeleri de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olarak belirlendi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ise Türkiye’de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Komisyonu başkanlığına getirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)