BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMehmet Cengiz koruyu '0' liraya kapattı----

Mehmet Cengiz koruyu '0' liraya kapattı

Mehmet Cengiz koruyu '0' liraya kapattı
18 Mart 2014 - 10:15 www.finansgundem.com

17 Aralık operasyonunda skandal ses kaydı sızan işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul'un en büyük korusunu satın almış

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında internete sızan ses kayıtlarında “Milletin ....na koyacağız” diyen ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in, Üsküdar’daki 3 bini aşkın ağaçla dolu tarihi “Hüseyin Avni Paşa Korusu”nun tamamını satın aldığı ortaya çıktı.

81 bin 511 metrekarelik ormanlık arazinin “yüzde 65’ini TMSF’den, yüzde 35’ini ise özelden aldık” diyen Cengiz İnşaat, “Koruyu ne kadara satın aldınız?” sorusuna ise yanıt vermemeyi tercih etti.

TAPUDA '0' TL YAZIYOR

8 Mart 2013 tarihli tapu kaydında ise satış bedeli kısmında ‘0’ TL yazması dikkat çekti. Korunun 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Cengiz İnşaat, “Bir inşaat firması olarak, tapu kayıtlarında koru olarak gözüken arsada ne yapmayı planlıyorsunuz” şeklindeki soruya ise “İçinde tarihi köşk var. Restore edilerek kullanıma açılacaktır” yanıtını verdi.

İMAR YASAĞI DA KALDIRILDI

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya'nın üst düzey bir yetkiliden edindiği bilgiye dayandırdığı habere göre, İstanbul Boğazı’na hâkim noktadaki korunun üzerindeki imar yasağı kaldırıldı. Ancak 17 Aralık operasyonu yaşandığı ve soruşturma kapsamında Cengiz İnşaat ile sahiplerinin adı sıkça gündeme geldiği için koruyla ilgili planlar bir süreliğine askıya alındı.

HAVAALANI ORTAKLARINDAN

Kamuoyunda “ikinci yolsuzluk” soruşturması olarak bilinen 25 Aralık dalgası kapsamında ifadesi alınan ve 3’üncü Havalimanı’nın konsorsiyum ortaklarından Cengiz İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, tapu kayıtlarına göre Üsküdar’daki tarihi korunun tamamının sahibi gözüküyor.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adalet19 Mart 2014 17:55

    Milletin malı deniz, yemeyen keriz, hoşgeldin 90'lar Türkiyesi, bakalım AKP'ye daha nereye kadar görmezden gelecek, sadakalar bitince mi?

  • FAKOTA18 Mart 2014 20:44

    BUNLAR İŞADAMI FALAN DEĞİL.İŞADAMI OLMAKTAN BAŞKA HERŞEYLER.

  • Gerçek ise18 Mart 2014 16:56

    Gerçek bir haber ise HARAM OLSUN

  • yolsuzluk18 Mart 2014 11:57

    adam amme malı olan koruyu 0 liraya alacak, bir yandan da havaalanı inşaatını yapacak. sonra soruşturma yiyince soruşturma yapanlara "vay efendim" havaalanı düşmanları, diş mihraklar diye bağıracaksın. yok öyle yağma. yazıklar olsun.