BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeghan ve Harry’den kafaları karıştıran ifade----

Meghan ve Harry’den kafaları karıştıran ifade

Meghan ve Harry’den kafaları karıştıran ifade
19 Ocak 2020 - 10:01 www.finansgundem.com

Dün bütün kraliyet sorumluluklarını bırakacaklarını resmen duyuran Harry ve Meghan Markle'ın internet sitelerinde kendileri hakkında, "Hazreti Dük ve Düşes" anlamına gelen "Their Royal Highnesses" kavramını kullanması İngilizlerin tepkisini çekti

Büyük bir tantana ile evlenen, düğünden bir yıl sonra çocuk yaparak İngiliz kraliyet ailesinin bütün ilgisini üzerine çeken Prens Harry ve eşi Meghan Markle dün resmen görevlerini ve unvanlarını bıraktı. Dün gece Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Sussex Dükü Harry ile eşi Düşes Meghan’ın artık kraliyet unvanlarını kullanmayacağı belirtildi. Çiftin artık kraliyetin sorumluluklarını üstlenmeyeceği ve buna ek olarak veri mükelleflerinden toplanan kamu fonunu almayacakları vurgulandı.

Fakat bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra çiftin resmi internet sitesi Sussexroyal.com’da bir açıklama yer aldı. Çiftin “soylu” hayatlarını geride bıraktıkları belirtilirken kendileri hakkında, “Dük hazretleri” anlamına gelen “Their Royal Highness” kavramını kullanması kafaları karıştırdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı çiftin halen kendilerini bu unvanla tanıtmalarından rahatsız olduklarını ifade etti. Açıklamada çiftin geçtiğimiz aylarda restore ettirdiği Frogmore Cottage için harcanan 2.4 milyon İngiliz poundunu (yaklaşık 18.4 milyon TL) da geri ödeme sözü verdiği belirtildi. Çift ayrıca o evi kullanmak için kira ödemek zorunda kalacak. İngiliz basınında yer alan iddialara göre çift yıllık 360.000 İngiliz poundu ödeyecek.

Çift böylelikle maddi olarak istedikleri ticari anlaşmayı yapacaklarını duyururken, monarşinin değerlerine zarar verilmeyeceğinin de teminatını verdi. Bu konu ile ilgili Harry’nin ağabeyi Prens William ve babası Prens Charles’ın ne tepki vereceği henüz bilinmiyor.

Kraliyetten ayrılmanın detayları

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)