BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeghan Markle'nin gözü ABD Başkanlığı'nda----

Meghan Markle'nin gözü ABD Başkanlığı'nda

Meghan Markle'nin gözü ABD Başkanlığı'nda
14 Mart 2021 - 08:34 www.finansgundem.com

İngiltere Kraliyet Ailesi'ni arkalarında bırakıp ABD'ye yerleşen Harry-Meghan Markle çiftinin Oprah Winfrey'ye verdiği röportajın ardından, Markle'ın ABD Başkanlığı'na aday olmayı düşündüğü iddia edildi

İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki kamusal görevlerini ve onursal unvanlarını bırakarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan Markle, tüm dünyada ses getiren röportajın ardından gündemdeki yerini koruyor.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan üst düzey bir İşçi Partisi yetkilisi, söz konusu röportajın getirdiği sansasyonun 'Meghan Markle'ı Beyaz Saray'a götüreceği' iddiasını ortaya attı.

İddiaya göre Markle, seçim kampanyası başlatmak ve ABD başkanlığına adaylığı denemek için kıdemli Demokratlar arasında şimdiden çevre oluşturmaya başladı. Gazeteye konuşan kaynak, "Blairci, enternasyonalist ve Demokrat parti çevreleri, Meghan'ın siyasi hırsları ve potansiyel destekçileri hakkında konuşuyor" ifadelerini kullandı.

Kimliği belirtilmeyen kaynak, Markle'ın mevcut ABD Başkanı Joe Biden'ın 82 yaşında olacağı ve muhtemelen ikinci dönem için adaylığını düşüneceği 2024 seçimleri için yarışmayı düşünüyor.

Şayet iddialar doğru çıkarsa, ABD yasaları çerçevesinde herhangi bir kraliyet unvanı olan kişilerin hükümet görevi üstlenmesi mümkün olmadığı için Markle'ın Sussex Düşesi unvanını da bırakması gerekecek.

Harry ve Meghan Markle çifti, 2020 Başkanlık Seçimleri sırasında bir video yayınlayarak, ABD vatandaşlarına oy kullanma çağrısında bulunmuştu. Söz konusu video, çiftin Demokrat aday Joe Biden'ı desteklediği iddialarını gündeme getirmişti. İddialar sebebiyle Buckingham Sarayı, Sussex Dükü Harry'nin resmi olarak İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi olmadığını, açıklamalarının da bu nedenle kişisel görüşlerini ifade ettiğini belirtmişti

Olay röportaj sonrası ilk kez konuştu!

Hillary Clinton'dan İngiliz kraliyet ailesine Meghan Markle tepkisi

Prens Harry ve Meghan Markle'ın röportajı İngiliz basınında

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)