BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMedvedev'e yakın milyarderler tutuklandı----

Medvedev'e yakın milyarderler tutuklandı

Medvedev'e yakın milyarderler tutuklandı
02 Nisan 2018 - 08:36 www.finansgundem.com

Rusya'da ülkenin zengin aileleri arasında gösterilen Magomed ve Ziyaudin Magomedov kardeşler yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

Rusya'da Başbakan Medvedev'in yakın çevresinden oldukları belirtilen, ülkenin en zengin aileleri arasında gösterilen Magomed ve Ziyaudin Magomedov kardeşler yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, lojistik, inşaat, enerji, telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren Summa Grup'un sahipleri Magomed ve Ziyaudin Magomedov, 2,5 milyar ruble tutarında yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Her iki isim için avukatlarının önerdikleri 2,5 milyarlık kefalet teklifi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Summa Grup, Kalininrad'da üstlendikleri "Arena Baltika" Stadı'nın inşaatında offshore yoluyla 752 milyon ruble tutarında yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. Konuyla ilgili dava, Kaliningrad Valisi Alihanov'un şikayeti üzerine açıldı. Magomedov kardeşler hakkında farklı projelerle ilgili de yolsuzluk suçlamaları bulunuyor. 

Summa Grup'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, kararla ilgili şikayette bulunulacağı ve savcılıkla işbirliğine gitmeye hazır oldukları belirtildi.

Forbes'in verilerine göre Ziyaudin Magomedov, 1,4 milyar dolar servetiyle Rusya'nın en zengin 63'üncü ismi. Magomedov kardeşlerin servetlerinde, Dmitri Medvedev'in devlet başkanlığı zamanında büyük artış olduğu, Medvedev'in o dönemki danışmanı Arkadiy Dvorkoviç'in, Magomedov ile üniversite arkadaşı olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)