BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te tek adam tartışması----

Meclis'te tek adam tartışması

Meclis'te tek adam tartışması
14 Aralık 2019 - 07:21 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın bakanlığının bütçesiyle ilgili oturumda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri genel kurulda gerginliğe yol açtı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan Başkanlığı'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı bütçesini görüşmek üzere toplandı. Söz alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleri gerginliğe neden oldu. Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2020 bütçesi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi.

Varank, CHP sözcülerinin “Tek adam, bu sistem, tek adam rejimi” şeklindeki eleştirilerine yanıt verdi. Varank, Kemal Kılıçdaroğlu’nu kast ederek, “Tek adam kimdir biliyor musunuz? Tek adam Sayın Cumhurbaşkanımız değil. Sayın Cumhurbaşkanımız girdiği 14 seçimi de kazandı. Tek adam, 9 kez seçim kaybedip, koltuğu bırakmayandır” dedi.

CHP’LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Varank’ın sözleri, CHP’li milletvekillerinin tepkisine neden oldu. CHP’li vekiller oturdukları yerden sıralara vurarak tepki gösterdi. AKP’li milletvekilleri ise Varank’ı alkışlayarak destek verdi. AKP’li milletvekillerinin sıralarından sözlü olarak katıldıkları tartışma bir süre karşılıklı devam etti.

Varank’ın sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Bakan Ali Babacan’ın kuracakları partileri hatırlatarak, “Sizden gidenler neden parti kuruyorlar. Ne oldu da sizden ayrıldılar? Yeni partiler CHP’den çıkmıyor. AK Parti’den çıkıyor, neden acaba? Sayın Varank sistemi öğrenin. Sizin haddiniz değil bizi eleştirmek. Son seçimi biz kazandık. Biz size, ‘9 seçimi niye kazandınız’ diye sorduk mu? Sizin göreviniz bütçenizi sunmak iddialara yanıt vermek bütçeyi savunmak” dedi.

Tartışma üzerine oturuma kısa ara verildi. Görüşme, aranın ardından devam etti.

Devam eden oturumda Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2020 bütçesi, kabul edildi. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR14 Aralık 2019 07:48

    "TEK ADAM TAYYİP, ÖTESİ ACAİP!" Var mı bu sözün üzerine söz By Kemal! Adam 14 seçimi eze eze kazanmış, iğrenç ittifakları parçalamış, vatanı roketlemiş adama "TEK ADAM" denir bizim lügatta!.

  • abdullah14 Aralık 2019 18:17

    chp den tek adam çıkmaz. hizmet edecek tek adam bile sadece seçim kaybeden tek adam çıkabilir hangisi chp nin başına gelirse farketmez. chp türkiye kurulduğu günden beri halkın dilini kültürünü dinini diyanetini değiştirmeye çalıştı halkın değerlerini alt üst etti. hiçbir zaman türk halkının değerlerine sahip çıkmadı. halkın menfaatlerine gelişimine olan herşeye karşı politikalar yürüttü.