BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'te TDK'ya 'müsait' tepkisi----

Meclis'te TDK'ya 'müsait' tepkisi

Meclis'te TDK'ya 'müsait' tepkisi
11 Mart 2015 - 04:16 www.finansgundem.com

TDK sözlüğünde 'müsait' kelimesine örnek "Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen kadın" cümlesinin verilmesine milletvekilleri tepki gösterdi

TBMM Genel Kurulu'nda, TDK'nın, "müsait" kelimesini "flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" olarak tanımlamasına tepki gösterildi.

Genel Kurul'da, İç Güvenlik Paketi üzerinde görüşmeler başladı. Değişiklik önergesi üzerine söz alan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, TDK'nın, "müsait" kelimesine ilişkin tanımını eleştirerek, "Bu iktidarın zihniyeti bakıyoruz Türk Dil Kurumu'nda karşımıza çıkıyor. Kadını hakir gören, aşağılayan, eşitsizliğinin üzerine vurgu yapan, cinsiyetçi sömürüye açık bir söylem" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Bu ifade kadını hakir gören, kadını aşağılayan tavrın, anlayışın, zihnin uzantısı olan bir ifade ve Türk diline ilişkin bir kamusta olmaması gereken bir cümle. O bakımdan, Levent Bey'e teşekkür ediyorum, bunu sosyal medyada dile getiren arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Devletin denetimindeki Türk Dil Kurumu'nda kadına yönelik böyle bir ifadenin geçmesi aslında siyasal iktidarın da sahiplendiği bir anlayışı yansıtıyor" dedi. Gök ayrıca, Türkiye'de kadının hak ettiği yeri bulması için öncelikle erkeklerin zihniyetlerini değiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, TDK'nın, "müsait" kelimesinin karşılığını oluştururken verdiği örneği hoş bulmadıklarını söyledi. Halaçoğlu, "TDK'yı savunmak mümkün değil. O zaman flört etmeye müsait erkekler için ne diyeceğiz, neden o yazılmamış?" diye konuştu.



İSTEMİYORUZ KARDEŞİM, YAPMAYIN

Bu arada TBMM Başkanvekili Meral Akşener, erkeklerin genellikle örneklerini kadınlar üzerinden verdiğine dikkati çekerek, "Bu konuya biz milletvekilleri olarak, seçilmiş insanlar olarak, kadınıyla, erkeğiyle eğer dikkat edebilirsek... Bunu ortadan kaldırmanın bir yolunu bulmamız lazım. Yani, bir kavga ediliyor, kadın örnek... İyi bir şey konuşuluyor, kadın örnek... İstemiyoruz kardeşim, yapmayın. Bunu kimse, hiçbir kadın istemiyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)