BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis'in seçim tatili sona eriyor----

Meclis'in seçim tatili sona eriyor

Meclis'in seçim tatili sona eriyor
25 Ekim 2015 - 10:33 www.finansgundem.com

TBMM, kesin sonuçların Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilanını takip eden 5'inci gününde toplanacak.

1 Kasım'da yapılacak seçim nedeniyle tatile geren TBMM, kesin sonuçların Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilanını takip eden 5'inci gün saat 15.00'te toplanacak.

7 Haziran'da yapılan seçimin ardından Genel Kurul ilk toplantısını 23 Haziran 2015 Salı günü yaptı. 7 Haziran seçimlerinden sonra toplanan Meclis Genel Kurulu'nda 10 toplantı gerçekleşti. 5 ayda yaklaşık 33 saat çalışan Meclis'in en kısa çalışma mesaisi 2 dakika, en uzun mesaisi ise 9 saat 42 dakika sürdü.

Meclis terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi istemiyle 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü ve Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere 3 Eylül 2015 Perşembe günü olağanüstü toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu kurulamadığından Anayasa'nın 104'üncü ve 116'ncı maddeleri gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verdi.

24 Ağustos 2015 tarihli Cumhurbaşkanlığı tezkeresinde, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25'inci Dönem milletvekili genel seçimi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı seçiminin yapıldığı 9 Temmuz 2015 tarihinden itibaren kırk beş günlük sürede Bakanlar Kurulu kurulamadığından, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ile istişare edilerek Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 116'ncı maddeleri gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verildiği ifade edildi.

TBMM'nin seçim tatili bitiyor… Meclis 2 Ekim 2015 Cuma gününden başlayarak 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26'ncı dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulunca, Türkiye Radyo ve Televizyon kanallarında ilanını takip eden beşinci gün saat 15.00'te toplanmak üzere tatile girmişti.

Meclis Genel Kurulu 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26'ncı Dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulunca Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilanını takip eden 5'inci gün saat 15.00'te toplanacak.

En yaşlı milletvekili, geçici başkanlık görevini yapacak
Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak Başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili, Geçici Başkanlık görevini yapacak.

İlk önce vekiller yemin edecek
Bu birleşimde, önce milletvekillerinin andiçme töreni yapılacak.

Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı için seçim yapılacak.  Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının 2/3'ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan üye Başkan seçilecek. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)