BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis girişine 'canlı bomba' tespit sistemi----

Meclis girişine 'canlı bomba' tespit sistemi

Meclis girişine 'canlı bomba' tespit sistemi
15 Eylül 2020 - 08:38 www.finansgundem.com

TBMM yönetimi, eylemcileri daha TBMM kampusüne girmeden yakalamak ve tehdidi minimize etmek amacıyla 'tarama sistemi' kurmayı planlıyor.

Son dönem operasyonlarda önemli kayıplar veren IŞİD yapmak üzere çeşitli örgütlerin Türkiye'nin önemli kurumlarını hedef alabileceğine yönelik istihbarat bu yöndeki çalışmayı hızlandırdı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre bu kapsamda ilk demo uygulaması gerçekleştirldi. Buna göre, izleyici kapısının girişinin dış sitenin yerleştirilmesi planlanan tarama cihazıyla canlı bomba olup olmayacak ve sistem uyarısıyla eylemci kampüse girmeden kısa süre içinde etkisiz hale getirilecek.

Yetkililer canlı bombanın en dış alanda tespitinin önemli olduğu vurgularken, “Çünkü 3 ve 5 saniye içinde patlatma için karar veriliyor” ifadelerini kullandılar. Devreye uygulamaya planlanan sistem, silahları ve canlı bombaları algılayabilen elektromanyetik sensörler ve aktif milimetre dalga (MMW) teknolojiyle, metal veya metal olmayan silahların eylemcinin hangi bölgesinde hangi yönde renklendirme yapmak üzere uyaracak olacak.

Sistem kalp pili gibi tıbbi cihaz kullananlar, hamileler ve çocuklar da dahil herkesi sağlık riskli aramaya girebilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)