BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis Başkanı seçiliyor! 4. tur başladı----

Meclis Başkanı seçiliyor! 4. tur başladı

Meclis Başkanı seçiliyor! 4. tur başladı
01 Temmuz 2015 - 15:03 www.finansgundem.com

Ekmeleddin İhsanoğlu ve Mir Mehmet Fırat yarış dışı kaldı. 4. turda İsmet Yılmaz ve Deniz Baykal mücadele ediyor.

Meclis Başkanı seçimi bugün üçüncü ve döndüncü tur oylamayla devam ediyor.

Oylamadan hemen önce ise kulisler Devlet Bahçeli'nin yaptığı son dakika açıklamayla karıştı. Bahçeli 4. turda boş oy atacaklarını ilan etti.

Meclis Başkanı seçiminin birinci ve ikinci tur oylamasında başkan seçilmek için gereken 367 oyu hiçbir aday alamamıştı. Bugünkü üçüncü tur oylama 'ittifak' ve 'taktik' açıdan kritik önemde.

DÖRDÜNCÜ TURA KİM KALDI?

Üçüncü turda başkan seçilemediği için Meclis seçiminin dördüncü turuna geçildi. Dördüncü tura en yüksek oyu alan 2 aday katılabiliyor. Sonuçlara göre dördüncü tura İsmet Yılmaz ve Deniz Baykal kaldı. Bu turda en çok oyu alan kişi başkan seçilmiş olacak. Şu anda Meclis'te dördüncü tur oylama başladı. Oylama sona erdi, o sayımı başladı.

ÜÇÜNCÜ TUR OYLAMA SONUÇLARI

Meclis Başkanı seçiminde üçüncü tur oylama tamamlandı. Meclis Başkanı seçilebilmek için bu turda 276 salt çoğunluk oyu gerekiyordu. Üçüncü tur seçimde oylama sonuçları yeni başkanı çıkarmadı. Üçüncü tur adayların aldığı oylar:

İsmet Yılmaz (AK Parti adayı) : 259
Deniz Baykal (CHP adayı) : 129
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP adayı) : 80
Dengir Mir Mehmet Fırat (HDP aday) : 78

BOŞ OY : 2
GEÇERSİZ OY YOK
TOPLAM KATILIM : 548

BİRİNCİ TUR OYLAMA SONUÇLARI

Meclis'teki birinci tur oylama sonuçları tahmin edildiği gibi çıktı. Her parti kendi adayını destekleme yoluna gitti. Bunun sonucunda da adaylardan hiçbiri seçilmek için gereken 367 oy oranına ulaşamadı. Birinci tur oylama sonuçları şöyleydi;

İsmet Yılmaz (AK Parti adayı) : 256
Deniz Baykal (CHP adayı) 125
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP adayı) : 81
Dengir Mir Mehmet Fırat (HDP aday) : 81
GEÇİRSİZ sayılan oy sayısı : 0
BOŞ OY : 2
Meclis Başkanlığı oturumuna katılan milletvekili sayısı : 545

İKİNCİ TUR OYLAMA SONUÇLARI

Meclis Başkanlığı birinci turundan sonuç çıkmayınca ikinci tura geçildi. Yine benzer oy oranları çıktı ve bu turdan da sonuç alınamadı. Meclis Başkanı seçimi 2. tur sonuçları da şöyle oldu;
İsmet Yılmaz (AK Parti adayı) : 256
Deniz Baykal (CHP adayı) 128
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP adayı) : 80
Dengir Mir Mehmet Fırat (HDP aday) : 80

BUGÜN NE OLACAK?

Meclis Başkanı birinci ve ikinci tur oylamasında adaylardan hiçbiri seçilmek için gereken 367 oy oranına ulaşamadı. Bu sebeple bugün 3. ve 4. tur oylama yapılacak.

ÜÇÜNCÜ TURA DİKKAT

Eğer başkanlık yarışı partiler açısından bir koalisyon provasına dönüşecek olursa “taktik” büyük olasılıkla üçüncü turdan itibaren başlayacak. Çünkü yine hiçbir parti üçüncü tur için gerekli olan 276 oyu tek başına sağlayamıyor.

Muhalefet AK Parti’ye destek vermez ve kendi arasında anlaşırsa muhalefetten bir ismi başkan yapabilir. Bu noktada MHP ve HDP; AK Parti’den sonra en çok milletvekili sayısına sahip olan CHP’ye jest yaparak onun adayını seçtirebilir. Ya da aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı için CHP ve MHP’nin “çatı aday” olarak gösterdiği bu seçimde MHP adayı olan İhsanoğlu için CHP bir jest yapabilir.

Üç partinin oyu 292’ye ulaşıyor. Üçüncü turda 276 oy alan seçilmiş oluyor.

DÖRDÜNCÜ TUR

Dördüncü turda, üçüncü turda en çok oy alan iki aday yarışıyor, en fazla oyu alan 'Meclis Başkanı' sıfatını kazanıyor. Seçim dördüncü tura kaldığı taktirde diğer partiler ortak bir aday için uzlaşamazlarsa AK Parti adayı İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)