BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis Başkanı belli oldu----

Meclis Başkanı belli oldu

Meclis Başkanı belli oldu
22 Kasım 2015 - 17:47 www.finansgundem.com

TBMM'de başkanlık seçiminde ilk iki turun ardından 3. turda 316 oy alan AK Parti milletvekili İsmail Kahraman Meclis Başkanı seçildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün yeni başkanını seçti. AK PARTİ adayı İsmail Kahraman, 3. turda 316 oyla Meclis Başkanı seçildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14.59'da Genel Kurul Salonu'na geldi.

Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salona girdi.

Genel Kurul Salonu'na en son Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ise oturuma katılmadı.

KATLİAM TARTIŞMASI
Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın oturumu başlatmasının ardından HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede bulunan HDP'li Ali Atalan ve Gülser Yıldırım'ın Meclis'e gelemediğini ve yemin edemediğini belirterek, Meclis'in bu konuya eğilmesini istedi. 

Yaşananların darbe uygulaması olduğunu söyleyen Baluken'in önerisi iç tüzüğü uygulayacağını söyleyen Deniz baykal tarafından reddedildi. Baykal, konuyla ilgili tartışmaların başkanlık divanı oluşturulduktan sonra yapılması gerektiğini söyledi.

Baluken'in yaşananları "katliam" olarak nitelendirmesine AK Partili milletvekillerinden tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Baluken'in bir parlamenter olarak, güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını dile getirdi.

İLK TURDA AK PARTİ'DE 1, CHP'DE 7 FİRE
Baykal bir önceki oturumda yemin etmeyen vekilleri, yemin etmek üzere kürsüye çağırdı.

Meclis Başkan adaylığı tezkereleri ve Ahmet Davutoğlu'nun 64. hükümeti kurmakla görevlendirilmesine yönelik tezkere okundu.

Ardından sonra ilk tur oylamaya geçildi. İlk tur oylamada, İsmail Kahraman (AK Parti) 316, Gülsün Bilgehan (CHP) 127, Yusuf Halaçoğlu (MHP) 41, Dergir Mir Mehmet Fırat (HDP) ise 41 oy aldı. Boş ve geçersiz oy kullanılmadı.

Oylamada Meclis'te 317 sandalyesi olan AK Parti 1 fire verirken; 134 vekille temsil edilen CHP 7, 59 vekille temsil edilen HDP 18 fire verdi. 

MHP'YE FAZLADAN 1 OY!
40 sandalyesi olan MHP adayı ise 41 oy aldı. Halaçoğlu'nun fazladan aldığı bir oyun AK Parti milletvekili tarafından "yanlışlıka" kullanıldığı öne sürüldü.

ÜÇÜNCÜ TURDA BELLİ OLACAK
İlk turda aday seçilebilmek için gerekli olan üçte iki çoğunluğa (367 oy) ulaşılamaması üzerine ikinci tur oylama yapıldı. İkinci turda Kahraman 318, Bilgehan 126, Halaçoğlu 39, Fırat 40 oy aldı. 

Bu oylamada da 367 oya ulaşılamaması üzerine 3. tura geçildi. 

276 veya üzeri oyun gerektiği 3. turda AK Parti adayı İsmail Kahraman, Meclis Başkanı seçildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)