BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMEB'den velilere etüt merkezi uyarısı----

MEB'den velilere etüt merkezi uyarısı

MEB'den velilere etüt merkezi uyarısı
10 Mayıs 2017 - 08:38 www.finansgundem.com

MEB velilere 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları gerektiğini duyurdu

Milli eğitim Bakanlığı son 6 ay içinde 60'tan fazla ruhsatsız faaliyet gösteren özel eğitim kursu tespit etti. Eğitim koçluğu, TEOG kampı, ödev merkezi gibi isimler altında dershanecilik yapmaya devam eden kurslara toplam 2 milyon TL ceza kesildi. Kurumların tamamı kapatıldı. 1 Ağustos 2017'den itibaren özel eğitim kursları sadece bir bilim grubunda faaliyet gösterebilecek. MEB bu kursları takip için dijital bir sistem geliştirdi. Kursların faaliyetleri elektronik ortamda denetlenecek.

ÜÇÜNCÜSÜNDE KAPANACAK

Ruhsatı olan ancak Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na aykırı faaliyetler yaptığı tespit edilen çeşitli kurumlara yönelik de kapsamlı bir çalışma yapıldı. Reklamlarında öğrenci resmi kullanan, izinsiz yerleşim planı değişikliği yapan, gerçeğe aykırı ilan ve reklam veren toplam 10 ildeki 17 özel öğretim kurumuna 217 bin 740 TL para cezası kesildi. Bu kurumların kanuna aykırı faaliyeti bir kez daha işlediklerinin tespiti halinde, para cezaları 5'er kat artırılarak uygulanacak. Üçüncü kez aynı tespitin yapılması halinde ise bu kurumlara kapatma verilerek ruhsatları iptal edilecek.

VELİLERE SÖZLEŞME UYARISI

MEB velilere 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları gerektiğini duyurdu. TEOG hazırlık, ödev evi, danışmanlık merkezi, etüt merkezi gibi isimler altında kayıt alma eğiliminde olan kurumlara itibar edilmemesi istenirken, bu kurumlara idari para ve sürekli kapatma cezası uygulanacağı bildirildi. Kanun gereği, ilköğretim veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerin yürütüldüğü bir kurum türü olarak tanımlanan "sosyal etkinlik merkezleri" ise il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasındaki işbirliği protokolleri çerçevesinde faaliyet gösterebilecek

DÖNÜŞÜM İÇİN 4 AY

MEB dershanelerin dönüşümün ardından tanımlanan özel öğretim kurslarını da mercek altına aldı. Daha önceden açılıp hâlâ birden fazla bilim grubunda faaliyet gösteren özel eğitim kursları 1 Ağustos 2017'den itibaren yapılarını tek bir bilim grubunda faaliyet gösterecek şekilde düzenlemek zorunda. Bu kurumlar MEBBİS elektronik takip sistemi üzerinde oluşturulan e-yaygın modülünden izlenecek. Kurslar faaliyet göstereceği bilim dalı dışındaki branşlardan öğretmen istihdam edemeyecek. Birden fazla derste kurs veren kuruma idari para cezası kesilecek. Sonrasında aynı şekilde faaliyet göstermesi halinde ise kurum açma izni ile çalışma ruhsatı iptal edilecek. (Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okan 13 Temmuz 2018 03:53

    Özel Merkez K........ A.. özel öğretim kursunun teog öğrencisi var. Öğretmenlerin bazılarının lisansı iptal olmuş, bazısı öğretmen bile değil, Mühendislik okuyan öğrenciler öğretmenlik yapıyor. Başakşehir ilçe milli eğitimin bu durumdan haberi var. İki yıldır ruhsatsız kursu korumaktalar. Şikayetlerin hepsini geçiştirip kaçak ve usülsüz kurs kollamaktadır. Kanunlar adamına göre uygulanmaktadır.

  • Hasan01 Ocak 2018 16:55

    Kayaşehir Uğur Kursun ruhsatı yok. İki yıldır ruhsatsız kurs veriyor. Tüm dersleri veriyor. Etüt öğrenciside bahsedildiği gibi var. Bu durumu kayaşehirde bilmeyen yok. KPSS kursu gözüküyor. Etüt ve kurs toplam 700 civarı öğrencisi var.Galiba sadece yorumdaki arkadaşla Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü bilmiyor. Devlet kurumlarını göreve çağırıyorum.

  • Okan01 Ocak 2018 14:39

    İstanbul Kayaşehir Uğur Etüt Merkezine komşu ve arkadaş çocukları teog için gidiyor. Yasak olsa Uğur ismini kullandırmazdı. Milli Eğitim mühürlerdi. Alenen 300-400 öğrencili etüte göz yummazlar. Yorumlar gerçeği yansıtmıyor. 2017-2018 kayıtları devam ediyor.

  • Ercan08 Ocak 2018 21:45

    İstanbul Kayaşehir Özel Uğur Kurs ve Etüt Merkezi İlçe Milli Eğitim tarafından desteklenmekte ve korunmaktadır. Ruhsatsız küçük bir büfeye bile müsade edilmez iken 1200 öğrencili ruhsatsız kaçak kurs ve etüt İstanbul'un merkezinde pervasızca işletiliyor. Ve yetkili devlet kurumları seyirci kalıyor. Acaba ne gibi çıkarları var bilemiyoruz. Ama kanunsuz bir durum olduğu kesindir. Devletten maaş al ve devletin kanunlarını uygulama ve görevi kötüye kullan. Bu durumu vatandaşlar olarak kabul etmiyoruz ve kamuoyuna duyuruyoruz.

  • Mustafa30 Aralık 2017 09:49

    Devlete güven dersaneni temel liseye dönüştür, sonra özel okul için yatırım yap. Oysa heryer ruhsatsız, kaçak kurs ve etüt merkezli dolu. örneğin Başakşehir İlçe Milli eğitim hepsine göz yumuyor. Hiçbiri kapatılmadı. O zaman ben dershanemi niye okula dönüştürdüm. Devlete güvenmekle hata mı ettik? Sayın Cumhurbaşkanı'da bu konuda hassas ve duyarlı davranıyor. Ama herşey nafile. Dikkate alınmıyor. Başakşehir İlçe Milli Eğitimin dediği oluyor.

  • Şeref27 Aralık 2017 18:05

    İstanbul Başakşehir İlçe Milli Eğitimin bir tane bile ruhsatsız etüt ve kurs merkezi kapattığını duymadım ve görmedim. Hepsi faaliyetlerini sürdürüyor. Ruhsatsız etüt ve kurslar bilinmekte ve şikayet edilmekte. Ama nafile. Başakşehir ilçe milli eğitim göz yumuyor. Sayın Cumhurbaşkanını ve kanunları kimse takmıyor. Bu durum devlete ve kurumlarına olan güveni derinden sarsıyor ve zedeliyor. Umarım bu durum düzelir.

  • ahmet engin10 Mayıs 2017 09:28

    FETO nun bu ulke gencligine yaptigi en kotu is, biraktigi en asagilik miras: eger dershaneye veya benzeri bir kuruma gitmezseniz basarisiz olursunuz mantigi... milli egitimdeki kripto hocalar da bu yolu hala tesvik ediyor. kriptolari anlamak icin iyi bir izleyici unsur esasen. hukumetimizi destekliyorum, son neferi dahi kapatilsin...