BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMEB: Sözlü sınavlar objektif olarak yapılmakta----

MEB: Sözlü sınavlar objektif olarak yapılmakta

MEB: Sözlü sınavlar objektif olarak yapılmakta
30 Aralık 2021 - 01:20 www.finansgundem.com

MEB, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin sözlü sınavların, mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapıldığını, herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Sözlü sınavlar mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapılmakta herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir.

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen ataması kapsamındaki sözlü sınav süreci ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, sözleşmeli öğretmen istihdamında, adayların KPSS puan üstünlüğüne göre sıralandığı, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen sözlü sınava her alan için alım yapılacak kadro sayısının üç katı kadar aday çağrıldığı belirtildi.

Sözlü sınavda ise 60 ve üzerinde puan alan adayların başarılı sayıldığı ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkı kazandığı kaydedildi.

"Adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 11. maddesinde ise sözlü sınav konuları ve ağırlıkları belirtilmiştir. Adaylar eğitim bilimleri ve genel kültür, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle objektif olarak değerlendirilmektedir. Tüm sınav merkezlerinde adaylara yöneltilen sorular eş değer nitelikte olup merkezi olarak hazırlanmaktadır. Sözlü sınavlar mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapılmakta herhangi bir öğretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu değildir.

Ayrıca, 12-27 Kasım 2021 tarihleri arasında öğretmen atama sözlü sınavlarının gerçekleştirildiği, sınav sonuçlarının 27 Aralık 2021 tarihinde ilan edildiği hatırlatıldı.

"Sonuca ilişkin itirazlar titizlikle incelenecektir"

Açıklamada, "Öğretmen adaylarımızın sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazları atama takviminde belirtilmiş olup, itirazlar 03-07 Ocak 2022 tarihleri arasında alınacak ve 14 Ocak 2022 tarihinde sonuçlandırılacaktır. Sonuca ilişkin itirazlar titizlikle incelenecektir." denildi.

Randevu verilmedi: Kılıçdaroğlu Milli Eğitim Bakanlığı'na gidiyor

 

MEB okullarının kütüphanelerindeki kitap sayısı 38 milyonu aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)