BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMcKinsey uyardı: Asya'da yeni bir borç krizi işaretleri var----

McKinsey uyardı: Asya'da yeni bir borç krizi işaretleri var

McKinsey uyardı: Asya'da yeni bir borç krizi işaretleri var
20 Ağustos 2019 - 08:53 www.finansgundem.com

Danışmanlık şirketi McKinsey'e göre Asya'da yeni bir borç krizinin kaygı verici işaretleri var

Danışmanlık şirketi McKinsey, üzerinden geçen 20 yıldan uzun sürenin ardından Asya'da borç krizin yeniden ortaya çıkacağına dair "kaygı verici" işaretler gördüğünü bildirdi. 

McKinsey yayınladığı Ağustos ayı raporunda, artan borçluluk, borçların geri ödenmesinde oluşan stres, bankalardaki kırılganlıklar ve göslge bankacılık uygulamalarının şahit oldukları endişelerden bazıları olduğunu vurguladı. 

Raporda, "Oluşan baskıların yeni bir krizi tetiklemek için yeterli olup olmayacağını göreceğiz, ancak hükümetler ve işletmelerin potansiyel nedenleri izlemeleri gerekli" ifadelerine yer verildi. 

Asya-Pasifik bölgesindeki ülkelerde 23 bin şirketin bilançolarını inceleyen McKinsey, Asya'da şirketlerin çoğunun borç geri ödeme yükümülükleri konusunda "ciddi stres" ile karşı karşıya oldukları 
tespitini yaptı. Çin ve Hindistan gibi ülkelerdre bu baskılar 2007 yılından bu yarna artarken, ABD ve Britanya'da düşüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)