BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘McGurk Kobani’de YPG ile görüştü’ iddiası----

‘McGurk Kobani’de YPG ile görüştü’ iddiası

‘McGurk Kobani’de YPG ile görüştü’ iddiası
06 Eylül 2016 - 03:02 www.finansgundem.com

Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün Kobani'de YPG'lilerle görüştüğü öne sürüldü

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün, cuma ve cumartesi günü Suriye’nin kuzeyinde yer alan ve PKK ile bağlantısından dolayı Türkiye’nin terör örgütü kabul ettiği PYD’nin silahlı kolu YPG’nin denetimindeki Kobani’de temaslarda bulunduğunu ileri sürdü.

OCAKTA GİTMİŞTİ

Haberde McGurk’ün görüştüğü temsilcilere ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, SDG’ye desteğinin devam edeceği garantisi verdiği ifade edildi. Buna göre McGurk, Türkiye ile yapılan müzakereler sonrası ortaya atılan koalisyonun SDG’ye desteği keseceği yönündeki söylentileri de yalanladı. Suriye ve Irak üzerine haberler yapan Kürt ARA News sitesi, bu görüşmenin Türkiye’nin Cerablus operasyonu öncesi planlandığını yazdı. Brett McGurk, geçen ocak ayının sonunda da Kobani’de Türkiye’nin tepkisini çeken temaslarda bulunmuştu. Bu ziyarette, YPG sözcüsü Polat Can, McGurk’e YPG armalı bir plaket vermişti. McGurk, dün Twitter’dan yazdığı mesajda da “Türkiye’nin 98 kilometrelik son sınır şeridini gitgide çıkış yolu kapanan IŞİD teröristlerine kapatmasındaki ilerlemeden memnunuz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)