BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMB'nin faiz indiriminde yeri var----

MB'nin faiz indiriminde yeri var

MB'nin faiz indiriminde yeri var
20 Mart 2013 - 12:16 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Merkez Bankası'nın faiz koridorunun alt bandında indirime gidilip gidilmeceğini açıkladı

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen CNBC-e'nin sorularını yanıtladı. Özen, MB politikalarına ilişkin beklentilerini paylaştı.
Özen, Merkez Bankası'nın munzam karşılıklarında artışa gideceğini , faizlerde 25 baz puanlık indirimin yeri olduğunu söyledi.
Özen, "Para politikası Kurulu'nun yeni toplantısından munzam karşılıklarda artış kararı çıkabilir, bekliyorum. Faizlerle ilgili biraz daha yeri olabilir Merkez Bankası altı bir 0,25 puan daha indirebilir. 25 baz puan olur 50 baz puan olabilir.Daha sert bişey yapmak isterlerse daha fazla da olabilir. Bunları bankacılar olarak bekliyorum.Bu sefer mi yapar bir daha ki sefer mi yapar ondan çok emin değilim" dedi.

BÜYÜME YÜZDE 5'E DOĞRU OLUR, BUNDA ÇOK NETİM
Ekonomik görünümle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özen, Türkiye için iyi bir yıl beklediğini söyledi.
Özen, "Türkiye açısından bakarsak iyi bir yıl bekiyorum ama Avrupa'da büyüme sorunlarının devam edeceği çok net bir şekilde ortada, bir mini kriz şu anda yaşanıyor Güney Kıbrıs'ın durumu ortada, bu büyüyebilir dikkat etmek lazım. Ama Avrupa'da da bu sene işlerin tekrar büyüme açısından çok zor olacağı da çok net bir şeklide ortada. Ama Türkiye'de yüzde 5'e doğru bir büyüme olacak bu açıdan çok netim" dedi.
KREDİ BÜYÜMESİNE ÖNLEM ALACAKLARDIR
Kredi büyümesi konusunda da konuşan Özen, "Krediler büyüyor, merkez bankasının bir gösterge, tavan faizi ve tavan büyüme oranı vardır bizlerle paylaştığı buna dikkat etmemiz gerekiyor ama dediğim gibi sektörümüzün üzerinde olabilir doğrudur.Ama Merkez Bankası olsun BBDK olsun gerektiği zaman gerekli önlemleri alacaktır. Bu geçmiştede böyle oldu bu senede böyle olabilir bankalar olarak biz bunu bekliyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)