BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMB'ler “ayrışmak” yerine birbirine “yaklaşıyor”----

MB'ler “ayrışmak” yerine birbirine “yaklaşıyor”

MB'ler “ayrışmak” yerine birbirine “yaklaşıyor”
23 Eylül 2016 - 10:14 www.finansgundem.com

Merkez Bankaları, 2016 yılında beklendiği gibi birbirinden ayrışmak yerine yaklaşıyor

2016'nın para politikalarında ayrışma yılı olması bekleniyordu. Bunun yerine önemli merkez bankalarının yolları -farklı hedeflerinin olmasına karşın- bir kez daha birbirine yaklaşıyor.

Fed Çarşamba günü faiz artırımına gitmedi ve 2017 yılına ilişkin sıkılaştırma planlarının sayısını azalttı. Fed kararının saatler öncesinde ise Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikasının odak noktasını kısa ve uzun vadeli tahvil faizleri arasındaki boşluğu hedeflemeye doğru kaydırdı. Avrupa Merkez Bankası (AMB), ultra geniş duruşunu korurken riskli teşvik yaklaşımı tekrar gözden geçiriyor. İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) tekrar faiz indirimine gitmesi bekleniyor ve Çin likiditeyi geniş tutuyor.

Küresel merkez bankalarını birleştiren unsur enflasyonu hedeflenen seviyelere yükseltmek için önlerinde uzun ve zorlu bir çalışmanın olduğu ve yavaş verimlilik artışı ve yaşlanan nüfusun potansiyel büyümeyi azalttığına ilişkin farkındalık oldu.

Hong Kong'da Rabobank International Asya Pasifik finansal piyasalar araştırma birimi yöneticisi Michael Every, “Faizler uzun süre bir süredir heryerde düşük. Bu işlevsiz küresel ekonominin yapısal bir sonucu” dedi.-Bloomberg News

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)