BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMB'ler 7 yılda ne kadar faiz indirdi?----

MB'ler 7 yılda ne kadar faiz indirdi?

MB'ler 7 yılda ne kadar faiz indirdi?
29 Eylül 2015 - 13:24 www.finansgundem.com

Büyüme arayışındaki merkez bankalarının yardıma ihtiyacı var...

Uluslararası Para Fonu (IMF) dünya ekonomisi görünümünü tekrar düşürmeye hazırlanırken, para politikası yapıcılarının yeni bir sıkıntılı dönem ile mücadele için kullanabilecekleri araçlar azalıyor. Bank of America Merrill Lynch’in hesaplamalarına göre merkez bankaları Lehman Brothers’ın 2008’deki çöküşünden bu yana 600’den fazla kez faiz oranlarını düşürme kararı aldı. Son olarak Hindistan Merkez Bankası Salı günü gösterge faizi tahminlerin üzerinde düşürdü.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) tahvil alımlarını artırma ihtimalini ortadan kaldırmaması bir yana, tahvil faizlerinin rekor düşük seviyelere yakın olması ve enflasyonun hala pek çok merkez bankası hedefinin altında seyretmesi dikkate alındığında, başarılı olmak için daha ne kadar parasal genişleme yapılması gerektiği konusunda şüpheler bulunuyor. Para politikasının gevşetilmesi ekonomiler yerine varlık piyasalarının ileri itilmesi ile sonuçlanabilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)