BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMB'den döviz kredisi olan şirketlere KKM düzenlemesi----

MB'den döviz kredisi olan şirketlere KKM düzenlemesi

MB'den döviz kredisi olan şirketlere KKM düzenlemesi
30 Mart 2023 - 07:35 www.finansgundem.com

Döviz yükümlülüğü olan tüzel kişilerin döviz veya Türk Lirası cinsinden mevduat ve katılma hesaplarına sağlanacak destek Resmi Gazete’de yayımlandı.


Döviz kredisi olan şirketlere 1 ay vadeli bağlanabilen KKM düzenlemesi geldi. Vade başında döviz bozan firma, vade sonunda yine aynı döviz kadar TL alabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Döviz yükümlülüğü olan yurt içi yerleşik tüzel kişilerin bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde vade başı kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir. Bankanın bu işlem sonucunda elde ettiği döviz, vade başı kuru üzerinden Merkez Bankası tarafından satın alınır ve karşılığı Türk lirası ilgili bankaya aktarılır. Banka tarafından yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 1 aydan az olmamak üzere Merkez Bankasınca belirlenecek vadelerde Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır.

Erdoğan'dan düşük faiz ve güçlü bankacılık vurgusu

 

KKM'nin bütçeye maliyeti belli oldu

 

Üst sınır kalktı KKM rekora uçtu

 

KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar arttı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salim Kara30 Mart 2023 12:16

    Ne kadar sıkıştıkları ve çaresizlikleri ortada. Yanlış ekonomi politikalarını ortaokul çocukları bile söyledi. Fakat kuru inat uğruna hala faiz indirimine devam ettiler.