BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMB politikalarına ağır eleştiri----

MB politikalarına ağır eleştiri

MB politikalarına ağır eleştiri
06 Nisan 2013 - 15:39 www.finansgundem.com

Pimco CEO'su Mohamed El-Erian, merkez bankalarının uyguladığı politikaların "göz yaşlarıyla" sona ereceğini belirtti

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co. CEO'su Mohamed El Erian, küresel merkez bankalarının uyguladığı politikaların "göz yaşlarıyla" sona ereceğini belirtti.
Bir süredir uygulanan "genişlemeci" politikalara rağmen ABD'de gayrısafi yurt içi hasıla (GSYH) 4. çeyrekte yüzde 0.4 büyürken, Japonya'nın bu periyottaki GSYH büyümesi yüzde 0.2 oldu.
El Erian, "Merkez bankacılığını daha önce hiç bu kadar deneme-görme usülü politika uygularken görmemiştik. Mükemmel olmayan araçlarıyla daha da derinlere iniyorlar ve bekledikleri cevabı alamıyorlar" dedi.
"Durup neden beklediklerini alamadıklarını sormak yerine bankalar gittikçe daha derinlere iniyorlar" diyen El Erian, "Asıl sorulması gereken bir süre sonra merkez bankalarının yardımı olmadan gerçek büyüme gerçekleşecek mi yoksa bütün bunlar göz yaşlarıyla mı sona erecek?" ifadelerini kullandı.
El Erian, piyasaların bu durumu anlamakta da güçlük çektiğini ve bu tehlikenin henüz farkına varmadığını söyledi.
ABD merkez bankası Fed aylık 85 milyar dolarlık varlık alımına devam ederken, Japonya merkez bankası tahvil alımını iki katına çıkaracağını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası ise para politikasının "genişlemeci" kalacağını açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)