BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMB ihtiyat akçesinden 21 milyar TL Hazine'ye aktarıldı----

MB ihtiyat akçesinden 21 milyar TL Hazine'ye aktarıldı

MB ihtiyat akçesinden 21 milyar TL Hazine'ye aktarıldı
29 Temmuz 2019 - 23:55 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere kenara ayırdığı ‘ihtiyat akçesi’nden 21 milyarın geçen Perşembe günü Hazine’ye aktarıldığı bildirildi

TBMM Genel Kurulu’nda 17 Temmuz’da kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’da yer alan düzenlemeyle, maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar ayrılmış bulunan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın ihtiyat akçelerinin tamamının, birikmiş fevkalade ihtiyat akçelerinin ise son yılın karından ayrılan kısmı hariç tamamının Genel Kurul kararı aranmaksızın Hazine’ye devredilmesinin önü açılmıştı.

Ekonomist Uğur Gürses, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, ‘ihtiyat akçesi’ aktarımının geçen hafta Perşembe günü gerçekleştirildiği ve 41 milyar liralık ihtiyat akçesinin 21 milyarının Hazine'ye aktarıldığını duyurdu.

İhtiyat akçesi nedir?

Yedek akçe ya da yaygın bilinen adıyla "ihtiyat akçesi" TCMB'nin kanun gereği olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere kenara ayırdığı rezervler anlamına geliyor.

Şu anda MB'de yaklaşık 40 milyar TL'nin yedek akçe olarak rezervlerde olduğu biliniyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika30 Temmuz 2019 13:25

    Müteahhitlerin de neden zorunlu ihtiyat akçesi olmuyor, basiretsizlikten yapıp satamadıkları konutların  devlet tarafından alınmasını istiyorlar.