BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMB Başkanı Uysal: Enflasyon kademeli olarak gerileyecek----

MB Başkanı Uysal: Enflasyon kademeli olarak gerileyecek

MB Başkanı Uysal: Enflasyon kademeli olarak gerileyecek
25 Şubat 2020 - 19:42 www.finansgundem.com

Cari dengenin son bir yıllık dönemde önemli iyileşme kaydettiğini belirten Merkez Bankası Başkanı Uysal, "Enflasyonun yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Makro Ekonomik Görünüm, Para Politikası ve Sürdürülebilir Büyüme” başlıklı bir konuşma yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, "Reel döviz kurunda mevcut seviye rekabet gücünü destekliyor" dedi.

İktisadi faaliyetteki toparlanmanın son dönemde güç kazandığını belirten Uysal, "Cari denge son bir yıllık dönemde önemli iyileşme kaydetti" açıklamasında bulundu.

Uysal, konuşmasında, "Enflasyonun yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini düşünüyoruz. Faiz indirimleri kredi ve mevduat faizlerine güçlü bir şekilde yansıdı. Yılın ikinci yarısında faizlerdeki düşüş kredi talebini canlandırdı. Kredi kompozisyonun dış denge ve enflasyon üzerindeki etkilerini izliyoruz. Para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekiyor. Tüketici enflasyonu 2019 boyunca önemli ölçüde geriledi. Merkez Bankası ile özel sektör arasındaki köprüyü ilerletmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar26 Şubat 2020 10:16

    Sen öyle san. Piyasadan haberin yok atanmış kardeş, verilen emiri uyguluyorsunuz. TUİK başkanı ve siz süpersiniz ve ne kadar bağımsız olduğunuzu halk biliyor :o) 

  • VAtandaş25 Şubat 2020 20:14

    Talimat ile faiz indirerek enflasyonu düşüremezsiniz.Ekonomi patlayacak, görmezden geliyorsunuz.....