BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMB Başkanı Kavcıoğlu: Güçlü temeller üzerinde yükseleceğiz----

MB Başkanı Kavcıoğlu: Güçlü temeller üzerinde yükseleceğiz

MB Başkanı Kavcıoğlu: Güçlü temeller üzerinde yükseleceğiz
22 Mart 2021 - 18:07 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, paydaşlarla iletişim kaynaklarının açık tutulacağını vurgulayarak, "Şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkesiyle çalışacağız" dedi.

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ilk mesajını kamuoyuyla paylaştı. Kavcıoğlu, "Ülkemiz güçlü temeller üzerinde yükselecek" açıklamasında bulundu.

Kavcıoğlu açıklamasında "Önümüzdeki dönemde büyük bir özveriyle, yatırım, üretim ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşturulmasına katkı sağlayacağız" diyen Kavcıoğlu, "Şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkesiyle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

'Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükselecek'

Kavcıoğlu, şöyle devam etti: 

"Enflasyonda kalıcı düşüş hedefiyle şeffaflık ve öngürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Görevimizi tüm paydaşlarla iletişim kaynaklarını etkin tutarak yürütmeye devam edeceğiz. Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükselecek. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı artırıcı sürdürülebilir büyüme için gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacağız"

TL’de değer kaybı Avrupa bankalarını da vurdu!

JP Morgan’dan Merkez Bankası değerlendirmesi

TCMB'de Başkan değişimi sonrası dolarda yükseliş