BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaymun çiçeğine yakalanan doktor semptomları gösterdi!----

Maymun çiçeğine yakalanan doktor semptomları gösterdi!

Maymun çiçeğine yakalanan doktor semptomları gösterdi!
16 Haziran 2022 - 09:11 www.finansgundem.com

TikTok üzerinden maymun çiçeği virüsü hastalığına yakalandığını duyuran doktor, "İlk önce uyandığımda boğazım şişmişti" diyerek yaşadıklarını anlattı.


TikTok üzerinden “thatgaydoctor” lakabıyla paylaşımlarda bulunan ve eşcinsel olduğu bilinen bir kullanıcı, son haftalarda birçok ülkede görülen maymun çiçeği virüsünün kendisine de bulaştığını açıkladı.

TikTok ve Instagram üzerinden paylaşımlarda bulunan ve gerçek kimliğini açıklamayan Chicagolu doktor, TikTok üzerindeki 727 bin ve Instagram’daki 61.800 takipçisine açıklamalarda bulundu.

Doktor, “Vücudumda kabarcıklar ve lezyonlar görünce inanamadım. Maymun çiçeği hastalığının halen çok nadir görüldüğünü düşünüyordum ama demek ki çok yaygınmış ve ben de farkındalık yaratmak için bu paylaşımı yapıyorum” dedi.

Sözcü'deki habere göre; İzlenme rekoru kıran videoda ABD’li doktor vücudunun üzeri çıplakken bedeninde oluşan deformasyon, kabarcık ve izleri gösterdi.

Genelde Afrika’nın batısında ve ortasında tespit edilen bu hastalık Mayıs ayının sonundan itibaren endemik olmayan ülkelerde tespit edilmişti. Şu an vakaların büyük kısmı İngiltere, İspanya ve Portekiz gibi Avrupa ülkelerinde görülürken ABD’de de yayılmaya başladı.

“BİR SABAH UYANDIĞIMDA BUNU FARK ETTİM”

İsmini açıklamayan doktor, “Bir sabah uyandığımda lenf nodüllerimin şişmiş olduğunu gördüm ve bütün gün boyunca inanılmaz yorgun ve halsiz hissettim. Ayrıca soğuk soğuk terledim ve vücudumun farklı bölgelerinde garip kabarcıklar çıkmaya başladı” dedi. TikTok üzerinden paylaşım yapan kullanıcı, “Yüzümde, boynumda, kollarımda ve sırtımda garip noktacıklar çıktı” dedi.

Videoda boynundaki şişkinliği de gösteren doktor, “Görebildiğiniz gibi lenf nodülleri çok ama çok şişmiş. O kadar yorgun hissediyorum ki 15 saat uyudum ve halen gözlerimi açmakta zorlanıyorum” dedi.

Hastalandığını fark edince hemen hastaneye gittiğini ve test yapıldığını söyleyen doktor, “Beni eve gönderdiler çünkü bunun belirli bir tedavisi yok sadece sürenin geçmesini ve yaraların iyileşmesini beklemek gerekiyor. Vakalar hızla artıyor, özellikle büyük şehirlerde” dedi.

DSÖ, maymun çiçeği salgınının merkez üssünü açıkladı

 

Nijerya'da maymun çiçeği vakaları 32'ye yükseldi

 

DSÖ'den maymun çiçeği salgını için 3 adımlı kurtuluş planı!

 

DNA'daki çarpıcı bulgu: Maymun Çiçeği cinsel yolla mı bulaşıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)