BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaymun çiçeği virüsü alarmı: Kritik maske kararı!----

Maymun çiçeği virüsü alarmı: Kritik maske kararı!

Maymun çiçeği virüsü alarmı: Kritik maske kararı!
07 Haziran 2022 - 10:41 www.finansgundem.com

2 yılı aşkın süredir korona virüsün pençesinde olan dünya, şimdi de maymun çiçeği virüsü için alarma geçti. DSÖ vakalarla ilgili uyarırken ABD'nin en yetkili kurumu CDC'den de kritik bir açıklama geldi.


2 yıl önce hayatımıza giren ve küresel bir pandemiye dönüşen Koronavirüs’ün ardından şimdi de Maymun çiçeği virüsü tedirgin ediyor. Dünya Sağlık Örgütü üst üste uyarı ve açıklamalarda bulunurken bir kritik açıklama da ABD’nin en yetkili kurumu Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) geldi.

UYARI SEVİYESİ 2'YE YÜKSELDİ

CDC maymun çiçeği virüsü için yaptığı uyarıyı güncelledi ve uyarıyı 2'nci seviyeye yükseltme kararı aldı. Seyahat eden kişilerin maske takıp takmaması konusu ülkede tartışma konusu oldu. CDC kararını maskeden yana kullandı. CDC seyahat edecek kişilere maske takma tavsiyesinde bulundu.

EN ÇOK VAKA AVRUPA'DA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yayılmakta olan maymun çiçeği virüsünün yaklaşık 30 ülkede görüldüğünü açıkladı. Avrupa'da 911'den fazla doğrulanmış veya şüpheli vaka ile virüsün çoğunlukla Avrupa ülkelerinde görülmekte olduğunu belirtti. Maymun çiçeği virüsünün şu ana kadar en fazla görüldüğü ülkeler arasında sırasıyla İngiltere, İspanya, Portekiz, Kanada, Almanya, Fransa, Hollanda ve ABD yer aldı.

Verilere göre, İngiltere başta olmak üzere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı kapsayan Birleşik Krallık genelinde şu ana kadar toplam 302 vakanın doğrulandığı belirtildi. İspanya'da ise toplamda 186, Portekiz'de 153, Kanada'da 80, Almanya'da 65, Fransa'da ise 51 vaka doğrulandı. Ayrıca, Hollanda'da 40, ABD'de 25, İtalya'da 20, Belçika'da 17, İsviçre'de 8, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 8, İrlanda'da 6, Avustralya'da 6, Çek Cumhuriyeti'nde 6, Slovenya'da 6, İsveç'te 5, Danimarka'da 3, İsrail'de ise 2 vaka tespit edildi. Avusturya, Finlandiya, Macaristan, Letonya, Malta, Norveç, Cebelitarık, Fas, Arjantin ve Meksika ise şu ana kadar en az 1'er vaka doğrulandığını bildirdi.

5 BELİRTİYE DİKKAT

İngiliz doktor Hilary Jones maymun çiçeği virüsünde en çok görülen 5 semptomu açıkladı. Dikkat edilmesi gereken 5 belirti şöyle: Ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, eklem ve kas ağrıları, birkaç gün sonra başlayan deri döküntüleri.

Maymun çiçeği virüsü taşıyan kişilerin çoğu hastalığı hafif atlatıyor. Ancak 100 vakadan biri ölümcül olabiliyor. 2003 yılında ABD'de yaşanan yayılmada 47 kişi ölmüştü.

Avrupa'da maymun çiçeği virüsü alarmı

 

Bakan Koca'dan açıklama: Türkiye'de maymun çiçeği görüldü mü?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)