BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaymun çiçeği ile ilgili sevindiren haber!----

Maymun çiçeği ile ilgili sevindiren haber!

Maymun çiçeği ile ilgili sevindiren haber!
22 Ekim 2022 - 16:19 www.finansgundem.com

Dünya genelinde temmuz ayında zirveye çıkan maymun çiçeği vakalarının aylardır azalma eğiliminde olduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), fakat 'zafer ilan' etmek için henüz erken olduğunu ifade etti.


Dünya Sağlık Örgütü, (DSÖ) mayıs ayında dünya genelinde hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği salgınında 100 ülkede 73 binden fazla vaka tespit edildiğini ve hastalık nedeniyle 29 kişinin öldüğünü duyurdu.

DSÖ, vakaların yüzde 90'nın eşcinsel ilişki yaşayan erkeklerde görüldüğünü kaydetti. Temmuz ayında vaka sayısı zirve yapan hastalığın özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da düzenli şekilde gerilediği belirtildi.

DSÖ açıklamasında, küresel maymun çiçeği vakalarının son 7 günde önceki haftaya göre yüzde 20 düştüğü belirtildi. Ancak Güney Amerika'nın da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde vakaların halen artmaya devam ettiği vurgulandı. Peru'da vaka oranının yüzde 7 arttığı kaydedildi.

"YAVAŞLAYAN SALGIN EN TEHLİKELİ SALGIN OLABİLİR..."

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus geçen hafta "Yavaşlayan bir salgın en tehlikeli salgın olabilir, çünkü bizi krizin bittiğini düşünmeye ve gardımızı düşürmeye teşvik edebilir" dedi.

AFP'ye konuşan uzmanlar ise vakaların düşmesinin ana nedeninin risk altındaki toplulukların, özellikle erkeklerle ilişki yaşayan erkeklerin davranışlarındaki değişiklik olduğunu, ancak aşılamanın da bir rol oynadığını söyledi.

Koronada yeni varyant endişesi: En öldürücü virüs olabilir

 

Vakalar 2'ye katlandı: Ay sonunda ülkede baskın hale gelebilir!

 

Kışın yaklaştığı ülkelerde Kovid vakalarının artması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)