BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaymun çiçeği hastalığı aşı şirketinin hisselerini uçurdu----

Maymun çiçeği hastalığı aşı şirketinin hisselerini uçurdu

Maymun çiçeği hastalığı aşı şirketinin hisselerini uçurdu
23 Mayıs 2022 - 09:06 www.finansgundem.com

Danimarkalı ilaç üreticisi Bavarian Nordic'in çiçek hastalığı aşısının maymun çiçeğine karşı kullanılmasına ABD ve Kanada'nın onay vermesiyle bir Avrupa ülkesi şirketten bu aşıyı sipariş etti. Şirketin hisseleri 1 haftada yüzde 60 yükseldi.

Korona virüs salgınının ardından dünya son günlerde 12 ülkede görünen maymun çiçeği hastalığına gözlerini çevirdi. Türkiye'de henüz herhangi bir vakaya rastlanmazken dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Maymun çiçeği hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı. Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz" açıklanmasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca'nın da belirttiği gibi bu hastalığın korona virüs gibi bir salgına dönüşmesini kimse beklemiyor. Yine de hastalığın gelişimi dikkatle takip ediliyor.

Danimarkalı ilaç üretici Bavarian Nordic hafta içi adını açıklamadığı bir Avrupa ülkesinden maymun hastalığına karşı aşı siparişi aldığını duyurdu.Habertürk'te yer alan habere göre, firmadan yapılan açıklamada geliştirdikleri çiçek hastalığı aşısının maymun çiçeği üzerinde de etkili olduğu belirtildi. Aşının ABD ve Kanada'da maymun çiçeği hastalığına karşı kullanılmak üzere onay aldığı ifade edildi. Avrupa Birliği'nde ise henüz sadece çiçek hastalığına karşı resmi onay alındığı ancak maymun çiçeği hastalığına karşı da ruhsatsız olarak kullanıldığı söylendi.

SİPARİŞ YÜKSELİŞİ HIZLANDIRDI

Bu açıklama üzerine Nasdaq Kopenhag borsasında işlem gören Nordic Bavarian hisselerinde sert yükseliş yaşandı. Halihazırda firmanın çiçek hastalığı konusundaki çalışmaları sebebiyle yatırımcılar hisselere ilgi gösteriyordu. Ancak sipariş açıklaması yükselişi hızlandırdı.

Nordic Bavarian bir Avrupa ülkesinden sipariş aldığını perşembe akşamı duyurdu. Firmanın hisseleri cuma günü yüzde 18.4 yükseldi.

Hafta genelinde 5 işlem gününde ise yüzde 59.9 yükseldi. Şirketin piyasa değeri de böylece 2.2 milyar dolara ulaştı.

Bakan Koca'dan maymun çiçeği açıklaması: Kamuoyu müsterih olmalı

 

Madrid'de 40 kesin, 52 şüpheli maymun çiçeği vakası

 

Maymun çiçeği hastalığını ne kadar biliyoruz?

 

Maymun çiçeği salgınında karantina önlemi!

 

Biden: Maymun çiçeği virüsü, herkesin endişelenmesi gereken bir şey

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)