BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMay Brexit'i ertelemek istiyor----

May Brexit'i ertelemek istiyor

May Brexit'i ertelemek istiyor
19 Mart 2019 - 08:44 www.finansgundem.com

Britanya Başbakanı Theresa May, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a göndermek üzere Brexit'in ertelenmesine yönelik resmi talebi içeren mektubu hazırlıyor.

21-22 Mart tarihlerinde yapılacak AB liderler zirvesi öncesinde Brexit anlaşmasını Avam Kamarası'ndan geçirmek için DUP ile bir anlaşmaya varılması şansının neredeyse olmadığına işaret eden The Sun, May'in Tusk'tan uzun bir erteleme istemeye hazırlandığını öne sürdü.The Sun'ın edindiği bilgiye göre May, Tusk'tan 9-12 ay arasında bir erteleme talep edecek, ancak talebinde ertelemeden bir kaçış klozunun de yer almasını isteyecek.

May, bu ertelemeden kaçış klozu ile Brexit anlaşmasını 23 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimlerine kadar Avam Kamarası'ndan geçirmeye çalışacak. Brexit anlaşması Avrupa Parlamentosu seçimlerine kadar onaylanmaz ise Britanya, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yer alacak. AB yanlılarının Britanya'nın AB'den çıkışının 2024'e kadar ötelenmesi için ellerinde bir güç olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)