BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMavi yolun sırrı ortaya çıktı!----

Mavi yolun sırrı ortaya çıktı!

Mavi yolun sırrı ortaya çıktı!
03 Eylül 2019 - 09:08 www.finansgundem.com

Orta Doğu ülkelerinden Katar, ülkede etkili olan yoğun sıcaklığın yollarda yarattığı sorunları önlemek için bir proje başlattı.

Katar Bayındırlık İdaresi, asfalt yollardaki sıcaklığı düşürmek için yolları kriyojenik bir malzeme içeren mavi renkle boyamaya başladı. Başkent Doha'da başlatılan pilot proje kapsamında bazı yollar mavi renkteki asfalt ile kaplandı.

Güneş ışığının yüzde 95'ini emerek sıcaklığın daha da artmasına neden olan geleneksel asfalttan farklı olan malzeme, ısıyı düşürüyor. "Serin kaplama" olarak adlandırılan asfalt, UV ışınlarını yansıtarak güneş ışınlarını daha az topluyor ve böylece genel sıcaklığın düşüşüne katkı sağlıyor.

Yola mavi renk veren malzeme, ülkenin popüler turistik yerinden Katara ve Souq Waqif bölgesindeki 200 metrelik bölümde test edilmeye başlandı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de ise evin cephesinde kullanılan sarmaşık tarzı bitkiler için ev sahibine finansal yardım yapılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)